2.800 katte reddet fra at blive aftensmad

11 februar, 2014

I Kina har ca. 30 aktivister blokeret vejen for en lastbil, der havde 2.800 katte ombord. Lastbilen var på vej fra Wuhan til det sydlige Kina, hvor det er normalt at spise kattekød. Kattene ville sandsynligvis ende som mad på restauranter. Chaufføren bliver nu undersøgt for at have brugt et falsk kørekort, for at kunne levere kattene.
 
Kinesiske dyr har brug for hjælp
Den gode nyhed er, at byens forening for dyrevelfærd redder kattene. Det er en vigtig redning i et land, der ellers er kendt for ikke at gå op i dyrevelfærd. Bl.a. er der ofte tale om bjørnefarme og barbarisk behandling af dyr i zoologiske haver i Kina. 
 
Hjæp kattene og hundene! SKRIV UNDER på et opråb til Kinas regering og den kinesiske ambassade i Danmark!

Skriv under: Stop den brutale hundekødsindustri i Kina

 
 
Desuden dræbes der hvert år 10 millioner hunde og 4 millioner katte i Kina. De bliver slagtet for deres pels og kød. Animas samarbejdsorganisationen Animal Equality har i november sidste år været undercover i den kinesiske hundekødsindustri. Resultatet er bl.a. en film om den vanvittigt grusomme behandling af uskyldige hunde.
 
Det går langsomt fremad
Der er ingen tvivl om, at dyrene i Kina har brug for al den støtte de kan få. Samtidig ser det ud til, at dyrene får lidt mere opmærksomhed end tidligere. I november sidste år blev der også reddet 600 katte på vej til en illegal køber. På internettet udgav nogle kinesere også online kampagner mod bjørnefarme. Det er et skridt i den rigtige retning.
Det er ikke kun katte, der bliver reddet. Læs her den hjertevarme og unikke historie om hunden Vita.
 
Flere kæledyr i Kina
Den så småt skiftende holdning kan delvist skyldes en stigning af kinesere, der har kæledyr. Det samlede antal kæledyr ligger allerede på 51 millioner katte og hunde.
 
Det stigende antal er positivt, fordi flere vil få en forståelse for dyr. Flere kinesere vil opleve, hvordan alle dyr har personlighed og følelser, og derfor få lyst til at beskytte dyrene.
 
Redningen af de 2.800 katte er en sejr for dyrevenner verden over. Det tyder på en lidt lysere fremtid for de mange dyr i Kina.
 
Se også videoen af en kat, der beviser, at katte kan føle savn og smerte: