Kampagne-lavine: Restaurant efter restaurant dropper foie gras!

27 november, 2013

De sidste dage har Animas kampagne for at få restauranter og virksomheder til at fjerne foie gras fra menuen og hylderne rullet som en ren lavine! Vi har modtaget hundredvis af mails fra dyrevenner, der er skuffede og vrede over at de restauranter de spiser på serverer foie gras.

Anima har kontaktet en række store restauranter og dokumenteret de lidelser gæs og ænder må gennemgå for foie gras - og rigtig mange managere og køkkenchefer har lyttet!

Herunder kan du se en række citater fra nogen af de restauranter der har lyttet til Anima. Nederst på siden kan du se den komplette liste over de firmaer og restauranter, der har bekræftet overfor Anima at de ikke forhandler eller serverer foie gras!

Kampagnen fortsætter for fuld styrke! Har du lyst til at blive en del af Anima?
BLIV MEDLEM NU - DIN STØTTE SKABER RESULTATER I DAG!

Restaurant Sletten |
Mark Lundgaard - Køkkenchef

"Vi har, pr. den 22. november 2013, valgt ikke længere at servere foie gras på restaurant Sletten. Dette vil fremadrettet også være vores holdning."

Restaurant Støberiet |
Michael Lehm - Ejer

"Dejligt at I gider at bruge tid på at samle informationen i en mail, det er derefter ikke svært at træffe beslutningen om at stoppe med at sælge det. Jeg har i samråd med min køkkenchef besluttet at tage det af kortet omgående."

Letz Sushi / Letz Minis |
Miriam Hindsgaul - Manager

"Tak for din henvendelse omkring foie gras. Vi har i Letz MINIS besluttet, at vi ikke længere vil gøre brug af foie gras"

Munkebo Kro |
Kim Lundvaldt - Ejer

"Vi har foreløbig valgt at tage foie gras af kortet så længe vi ikke har et bedre indblik i produktionen. Vi vil lade jeres argumenter komme den gode gås/and til gode, med mindre andet bliver bevist."
Paté Paté |
Kenn Husted - Ejer

"Tak for tilsendte. vi er blevet gjort opmærksomme på mishanling af dyrene ved foie gras fremstilling, og har derfor taget produktet af på vores restauranter"
Glostrup Park Hotel |
Mikael Melander - Manager

"Vi har drøftet problemstillingen med vores leverandør der indtil nu har fastholdt at produktionen foregår på en langt mere human måde end den der fremgår for tiden. Desuagtet har vi dog besluttet fremover ikke at tilbyde Foie Gras på vores menuer."

Restaurant Kokkeriet |
Opslag på Kokkeriets Facebookside

"Vi vil ikke tage nogen chancer, når vi ikke kan være sikre på fremstillingsmetoderne. Derfor vil der ikke blive serveret foie gras på Kokkeriet fra i dag"

Restaurant Kong Hans Kælder |
Opslag på hjemmeside

I forbindelse med afdækningen af de helt uantagelige produktionsforhold hos en navngiven fransk producent af foie gras, har Løgismose besluttet helt at stoppe med at sælge foie gras, såvel i vores butikker som på vores restauranter.

Listen over restauranter og firmaer, der har erklæret sig fri for foie gras:

Adendum
Bibendum
Coop
Falernum
Falsled Kro
Glostrup Park Hotel
Husted Vin
Kokkeriet
Kong Hans Kælder
Kvickly
Letz Sushi / Letz Minis
Love of food 'n' wine
Løgismose
Munkebo Kro
Panzón
Paté Paté
Restaurant Sletten
Restaurant Støberiet
Sortebro Kro
Sticks ´n´Sushi

Kampagnen fortsætter for fuld styrke! Har du lyst til at blive en del af Anima?
BLIV MEDLEM NU - DIN STØTTE SKABER RESULTATER I DAG!

Hvert år lider hunde og katte en grusom skæbne i Yulin. Den kinesiske by står bag verdens største hunde- og kattekødsfestival. Festivalen skal efter planen afholdes igen d. 21. juni 2016 - med mindre det lykkes os at stoppe den. Læs mere
Takket være Animas kampagne og de mange forbrugere, der har skrevet til Amo, offentliggjorde virksomheden i går, at den stopper med at bruge buræg. Læs mere
Regeringen i Flandern diskuterer netop nu, om den belgiske landsdel skal indføre et forbud af pelsproduktion. Det er en oplagt mulighed for at redde tusindvis af dyr fra et liv fuld af lidelse og en pinefuld død. Flere end 160.000 mink bliver årligt dræbt i Flandern udelukkende på grund af deres pels. De har brug for din hjælp! Læs mere
Norge er et af de få lande i verden, der stadig jager hvaler. Jagten foregår endda selvom nordmændene næsten ikke spiser hvalkød. En ny undersøgelse afslører nu, at hvalkødet går til landets mink- og rævefarme. Alene i 2016 har pelsfarmene brugt kød der svarer til omkring 75 hvaler, som er blevet dræbt for at der kan produceres pels. Læs mere
Nu vil et flertal i folketinget stramme reglerne for, hvornår en ejer kan få frataget retten til at holde dyr. Så hvis ejeren tidligere groft har mishandlet dyr, skal det altså være muligt, at han næste gang automatisk mister retten til at holde dem. Læs mere
Den nye dokumentar Unlocking the Cage skildrer advokat og professor Steven Wises arbejde for at tildele dyr basale juridiske rettigheder. Et dokumentarhold har mellem 2013-15 fulgt Wise og hans juridiske team Nonhuman Rights Project, der fører retssager på vegne af bl.a. chimpanser for at få dem anerkendt som juridiske personer - som ikke blot ting, men som væsener der bør have rettigheder. Læs mere
Burhøns tilbringer hele deres liv på så lidt plads, at de ikke kan strække deres vinger. Skriv under for at hjælpe Anima med at afvikle burægproduktion og redde millioner af høns fra et liv fyldt med lidelse. Læs mere
Et tomt og trist blik møder en, når man ser Ramboline i øjnene. Hun er blevet knækket af livet i cirkus, hvor hun år efter år er blevet tvunget til at optræde. Men engang var hun en helt almindelig elefantunge født i Afrika. Læs mere