Lyver Landbrug & Fødevarer om griseaflivninger?

24 februar, 2015

 

Landbrug & Fødevarer bedyrer at alle smågrise dør øjeblikkeligt af at blive svunget brutalt i gulvet. Nye optagelser i videoen herover fra Tyskland viser dog grise der lider længe efter slaget.

Størstedelen af smågrise, der er syge, skadede eller vokser for langsomt, aflives ved at få smadret hovedet i gulvet af griseavleren. En metode som dyreværnsorganisationer kritiserer voldsomt. Hos Landbrug & Fødevarer afviser man kritikken:

Alle grise dør øjeblikkeligt, og det gør de uden at blive bange eller lide overlast.siger Søren Søndergaard, Næstformand for Landbrug & Fødevarer, Svineproduktion.

Hos Anima tror man ikke på denne udmelding.

Aflivningsmetoden er efter vores opfattelse ekstremt brutal og risikabel. Vi har set flere eksempler på at grise, der smadres i gulvet, overlever slaget og ligger blødende og ryster i smerte efterfølgende. Hvis landbruget mener metoden er 100% sikker, bør de invitere journalister og dyreværnsorganisationer ud og se danske avlere udføre denne aflivning,” udtaler Direktør Joh Vinding hos Anima.

TRÆR AF DYREMISHANDLING? BESTIL ET VEGETARISK STARTER KIT

Sidste år kunne den tyske dyreværnsorganisation Animal Rights Watch dokumentere hvordan flere grise blev overladt til en langsom og pinefuld død efter et brutalt sving i gulvet. Tidligere har amerikanske optagelser vist det samme.



Konsekvenserne af de industrielle grisefabrikker i Danmark forbliver ofte skjult. For at have en oplyst debat er det afgørende, at danskerne får fuld information om grisenes forhold. Derfor håber vi, at landbruget vil tage imod udfordringen om at vise denne del frem til offentligheden uden at lægge hindringer i vejen,” slutter Joh Vinding.