Kødfirmaer vil lave vegetarmad

8 oktober, 2014
I forlængelse af, at kødforbruget i bl.a. USA har været stærkt faldende i flere år, tager kødfirmaer nu skeen i den anden hånd. Samtidig har markedet for vegetariske produkter, der efterligner kød nemlig været stødt stigende. Det er ikke smagen og udseendet af kød, som folk ikke kan klare. Det er den dårlige behandling af dyrene.
 
I tidsskriftet Meat and Poultry spørger kødndustrien sig selv: Er planteprotein fremtiden?

Her ses Santa Marias vegetariske taco mix, der kan købes i danske supermarkeder
 
"Hvem er bedre til at lave kødlignende produkter, end kødproducenter selv? Innovative planteprodukter, der minder om kød bliver ved med at komme på markedet, og det er noget, som er værd at lægge mærke til. Der er mere end bare et par køderstatningsprodukter, og de er imponerende," siger kødproducenternes blad.
 
"Der er et stigende antal forbrugere, der søger nemme produkter med værdi, som de opfatter som sundere alternativer, der også er bedre for miljøet. Og selvfølgelig elsker dyreaktivister og vegetarer, at sådane produkter slet ikke indeholder animalsk protein."

 
Store investeringer er allerede blevet foretaget i firmaer som Beyond Meat og Hampton Creek Food, der vinder stadig større udbredelse.

Samtidig er kødforbruget i USA faldet støt siden 2007, så det er ikke underligt, at firmaer forsøger at få en del af et marked, der kun vokser og vokser. I Danmark kommer også stadig flere produkter med planteprotein på markedet. 

Få gratis inspiration til mere grøn mad med en gratis kogebog.