Quinoa-nuggets med tomat og basilikum

25
stk
40
Sværhedsgrad: 
Almindelig


Prøv en spændende og lækker opskrift på nuggets med det sunde quinoa-frø og tomat og basilikum. De er både gode til aftensmaden og i madpakken.
Du må gerne kalde dem deller, hvis du hellere vil det, det gør ikke den store forskel, og de smager lige godt uanset.

Ingredienser:
250 g. hvid quinoa
2 små løg
½ rød chili
Frisk basilikum (en god håndfuld)
2 planteæg (fx måleskeer HUSK rørt ud i 5 spsk vand)
140 g. tomatpuré
1-2 spsk. limesaft (brug evt. citron i stedet)
½ tsk. oregano
½ tsk. paprika
1 drys røget paprika
3-4 spsk. majsgryn (eller rasp)
2 spsk. plantemælk (eller vand)
Salt (1 tsk. fint salt eller mere)
Peber

 

Fremgangsmåde:
Start med at skylle og koge quinoafrøene efter anvisningen på pakken. Dræn evt. overskydende vand fra. Imens quinoaen koger, kan du blande dit planteæg af fx HUSK og vand eller tilsvarende mængde knuste hørfrø og vand, og lade det blive til en slimet “æggehvidemasse”, der kan holde vores nuggets sammen.

Hak løgene, chilien og basilikummen fint, og bland det så med den kogte quinoa (som gerne må være afkølet). Tilsæt planteæg, tomatpuré, limesaft, krydderier, majsgryn og plantemælk, og rør så godt rundt i farsen.  Smag til med salt og peber. Lad gerne farsen hvile lidt på køl, før du former nuggets og steger dem.

Pandestegning med fedtstof:
Steg dine nuggets i olie ved medium til høj varme til de har fået en god gylden/brun farve.

Bagning uden fedtstof:
Form nuggets og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem ved 200 grader C i cirka 20 minutter – vend dem efter 10 minutter. De bliver lige lidt mindre spændende bagte, synes jeg, men de er til gengæld meget sunde og vel næsten fedtfri.

Tip: Du får et bedre resultat, hvis bagepladen er varm fra start, så form evt. nuggets på bagepapir, som du så lægger over på en varm plade. Ved bagning uden fedtstof kan nuggets sætte sig lidt fast i bagepapiret, så brug en tynd paletkniv, der kan komme ind under dem, til at vende dem med.