Vegansk skæreost med jalapeños

1
stk
45
Sværhedsgrad: 
Almindelig

Mange laver ost på cashewnødder, men da de er dyre, findes der her en opskrift med mandler i stedet. Og den smager helt fantastisk!

Osten er super lækker som pålæg på nybagte boller, eller på knækbrød med tynde skiver af peberfrugt eller agurk ovenpå.

Opskriften bliver til 1  ' briestørrelse'-ost 

Ingredienser:

60 gram mandler

1½ dl usødet sojamælk 

1½ tsk. agar agar pulver (må IKKE udelades!)

3-4 spsk. gærflager 

1 tsk. løgpulver

½ tsk urtesalt

1 tsk frisk citronsaft

1 tsk dijonsennep 

2-4 stk. hakkede syltede jalapeños (altså IKKE to hele, men to små skiver, som de er i glas!)

1 knivspids gurkemeje for farvens skyld



Fremgangsmåde:
Hæld kogende vand over mandlerne.

Varm forsigtigt sojamælken op i en lille gryde. Rør agar agar i, og sørg for at piske konstant indtil det begynder at småkoge.
Fjern gryden fra varmen.

Smut mandlerne og hæld 
alle ingredienser i et højt stavblenderglas. Blend med stavblenderen til en jævn og cremet masse. Smag til.

Hæld ostemassen op i en plastikbøtte der tåler den stadig varme masse. Sæt den i køleskabet uden låg i ca. 20 min, og derefter med låg. Efter et par timer er osten helt kold og fast.

Serveringsforslag:
Osten smager rigtig godt med traditionelle 'oste-kiks' (tjek bagpå op de er veganske, ellers er digestive og mariekiks!)