"For mig er det dybt bevægende, at de samme kostvalg, som giver os den bedste chance for at slippe af med sult i verden, også er dem, der gør mindst skade på miljøet, gør mest for vores langvarige sundhed, er de mest ufarlige og også er dem, der er allermest medfølende overfor vores medvæsner." - John Robbins

Når man kan leve på en måde, der gør en i stand til ikke at gøre skade på andre, og som i øvrigt har en masse andre fordele for miljø, sundhed og fordelingen af ressourcer, så kan jeg ikke se, hvorfor man skulle ønske at leve på nogen anden måde. Jeg er veganer, fordi det er det rigtigste – for mig, for planeten og frem for alt for dyrene.

Jeg hedder Thomas, jeg er 25 år og vegansk madblogger. Når jeg laver mad, er det altid kærlig mad, men det må også meget gerne være ret enkel mad. Jeg kan godt lide mad, der ikke er for kompliceret, og så skal det selvfølgelig være vildt lækkert. Mange tror, at mad ikke kan være vildt lækkert, når det er vegansk, men det passer selvfølgelig ikke, og det opdager de fleste også hurtigt, når de får lov at spise med ved et vegansk middagsbord.

Jeg vil gerne invitere dig med ved mit veganske middagsbord, så du selv kan smage hvor lækkert det kan være at spise sund, bæredygtig og dyrevenlig mad. Jeg vil også invitere dig med i køkkenet, så du selv kan lære hemmelighederne bag vegansk madlavning, og så du kan starte en revolution på din egen tallerken.

Følg mig på min blog Kærlighed & Kikærter, følg mig på bloggens Facebook-side og følg også foreningen Mad med Medfølelse, som jeg er formand i, på Facebook.

http://thomaserex.wordpress.com/

http://www.facebook.com/kaerlighedogkikaerter

http://www.facebook.com/madmedmedfolelse

Thomas seneste opskrifter
Smæskestegen er mit bud på en dyrevenlig hovedret til julebordet, der er lidt sjovere end den klassiske nødde-/svampepostej (som dog også er dejlig). Smæskestegen gør det muligt at spise lækker julemad, samtidig med at vi kan lade Otto og alle hans brødre og søstre leve - det er julemad med medfølelse. Smæskestegen passer rigtig fint til det traditionelle tilbehør. Jeg ønsker jer alle en glædelig og medfølende jul!
Det er koldt og mørkt udenfor, så vi skal have en lækker og fyldig suppe at varme os på. Den marokkanske suppe harira er perfekt til efterårs- og vintervejr, og så kan du selv bestemme, om den skal være fyldig og tyk som en stuvning (som jeg helst vil have den) eller tyndere og mere som en suppe. Traditionelt laves den med lam eller andre dyr, men af respekt for fårene og deres børn, vil jeg selvfølgelig byde på en udgave uden dyr.
Prøv en spændende og lækker opskrift på nuggets med det sunde quinoa-frø og tomat og basilikum. De er både gode til aftensmaden og i madpakken.
Fejr livet med denne lækre gulerodslagkage med vaniljefyld og flødeskum. Når den er pyntet, er den perfekt til fest og fødselsdag, og når du bare bager kagen uden at pynte, gør den det også godt til regnvejr og filmhygge.
Der er chokoladeæg og legetøjskyllinger overalt, og det betyder, at der snart skal dækkes op til påskefrokost. Her har du en lækker og let "tunsalat" til påskebordet, som vil overbevise dig om, at tunsalat sagtens kan laves med kærlighed og kikærter ;)
Det er næsten ikke til at smage det, hvis man ikke lige ved det, for de her deller overbeviser selv din stædige fætter Brian om, at det der kød-fri mad, det egentlig er helt okay. Smagen skal nok få Brian til at synes godt om dem, men hvis han skal overbevises om, at han også kan lave dem selv, så kunne du jo fx fortælle ham, at de er sundere, indeholder mindre fedt og mere protein. Soy4You indeholder hele 65 gram protein per 100 gram, så der skal ikke meget til, før musklerne er blevet fodret godt af.
En banankage skal være luftig, saftig og frem for alt smage af banan. Den skal præsentere sig flot, og så må der meget gerne være store chokoladestykker i. Ja, og så skal den selvfølgelig være bagt med en kop kærlighed! Den her opskrift lykkes altid. Så længe du bruger ordentligt modne bananer, vil den her kage være en sikker succes.