4 tegn på, at EU bliver pelsfrit

23 august, 2022

Mere end en kvart million borgere har skrevet under for et pelsfrit EU. Det betyder, at 25 % af de nødvendige underskrifter til borgerinitiativet Fur Free Europe er i hus.

Hjælp os med at nå 1 million underskrifter - så er EU-politikerne nemlig forpligtede til at reagere på det historiske forslag om at forbyde pelsavl og handel med pels i hele EU.

Giv din underskrift og gør en forskel for dyrene

Tag ikke fejl: Det er et historisk opgør, vi sammen står midt i. Vi kan omsider gøre en ende på en grufuld industri og spare millioner af dyr for grumme lidelser.

Her får du 4 nyheder, som viser, at vi kan ændre verden til det bedre.

 

1. Auktionshusenes lagre bugner med minkskind, som ingen efterspørger

Årtiers oplysning om dyrenes forhold i industrien har betydet, at efterspørgslen på pels er faldet drastisk. Det betyder, at de store auktionshuse, der sælger skindene, har meget svært ved at komme af med deres produkter.

Således også Kopenhagen Fur, Danmarks store pels-auktionshus, som ved den seneste auktion i juni blot kunne sælge syv procent af de 3 millioner minkskind, som de havde sat til salg.

 

2. Copenhagen Fashion Week indfører pelsfri catwalk

Det kan godt være, at de danske politikere er langsomme til at indse, hvad vej det går. Men det er modebranchen ikke.

Mange toneangivende brands, designere og modehuse har allerede droppet pelsen. Nu har også Copenhagen Fashion Week - Nordens førende modeuge - indset, at pels ikke hører til på andre end dyrene. De meldte derfor klart ud til alle brands og designere: I kommer ikke på catwalken, hvis I inkluderer pels.

 

3. Forbud spreder sig som ringe i vandet - senest i Letland

Alene i 2022 er listen over europæiske forbud mod pelsavl vokset med tre; Først forbød Irland pelsavl, siden ø-staten Malta, og nu har også Letland vedtaget totalforbud mod pelsavl!

Faktisk traf Malta beslutningen om at forbyde pelsavl, uden at der findes pelsfarme i ø-staten. Forbuddet blev vedtaget, fordi landet vil forhindre, at pelsavlere rykker deres produktion til Malta, i takt med at forbuddene spreder sig.

Yderligere seks lande er i gang med at behandle lovforslag om forbud mod pelsavl.

 

4. Kendt pels-brand opgiver pels, fordi kunderne er vokset fra det 

Det danske brand Saks Potts, som er internationalt kendt og elsket af celebrities som Kendall Jenner, Hailey Bieber og Bella Hadid, har netop besluttet at blive pelsfri.

Det skyldes, at kunder verden over i stigende grad er klar over rædslerne bag pelsproduktionen og derfor vælger pels fra. Saks Potts har derfor valgt at stille sig på den rigtige side af historien.

 

Vær med til at gøre en ende på en brutal æra.

Der er mere håb end nogensinde før.