Nyt lovforslag om minkforbud i Sverige

22 October, 2013


Debatten om et forbud mod pelsdyravl raser stadig i mange lande. Senest har en række politikere i Sverige fremlagt lovforslag om enten at forbyde eller skærpe kravene til landets minkfarme markant.

Landet har i dag ca. 60 pelsfarme, der hvert år dræber 1 million mink. Sveriges dyreværnslov kræver, at alle dyr har mulighed for at leve under naturlige forhold. Derfor er det mange gange slået fast, at minkfarme faktisk ikke overholder landets lov og ikke har gjort det i årtier.

Mink i naturen lever på enorme arealer, hvor de svømmer, jager og klatrer. Dyrene er alene på deres territorium. På en minkfarm lever en mink presset sammen med 2-3 andre artsfæller.

Samtidig er en stor del af den svenske befolkning modstandere af pelsfarme, og derfor er det næsten overraskende, at landet endnu ikke har forbudt minkfarme. Men nu tyder noget på, at farmenes lovbrud får konsekvenser.

Forbuddet bakkes også op af den svenske dyrlægeforening, som mener, at de forhold dyrene holdes under er uacceptable.

NORDISK TENDENS: NORGE VIL OGSÅ FORBYDE MINKAVL



 

Strammere regler i stedet for forbud
Mens et forslag om et direkte forbud er blevet fremsat af Anna Steele fra det liberale Folkpartiet, har Socialdemokraterne, Venstrepartiet og Sverigesdemokraterna fremsat forslag om at skærpe kravene til minkfarmene, så de kan overholde dyreværnsloven. Forslaget lyder bl.a.  

"Dyr, som opdrættes for produktion af pels skal holdes på en sådan måde, at deres behov for at bevæge sig, klatre, udøve jagtadfærd og beskæftige sig på anden vis, samt i perioder at være alene, kan tilgodeses. Mink skal desuden have adgang til svømmevand"

Vil du også have et forbud mod minkavl?
Så hjælp dyrene ved at skrive under for et forbud mod minkavl i Danmark. Skriv under lige her, og vis din støtte.


Skriv under: Forbyd minkavl i Danmark

Ønsker du også et forbud mod minkavl i Danmark? Skriv under i dag!

Valg venter om hjørnet
Sverige går i 2014 til valg, og den siddende regering står for tiden til at tabe magten. De partier, som har fremsat forslagene for at hjælpe dyrene, har i meningsmålingerne et solidt flertal, som de vil kunne bruge efter et valg.

De fremsatte lovforslag skal i denne omgang diskuteres i foråret 2014, altså inden valget.