En god måde at nå et stort antal mennesker på er at stille en informations bod op i et trafikeret område i din by (du kan sikkert få tilladelse hertil hos dit lokale indkøbscenter, håndarbejdsmesser, folkeskoler, gymnasier og universiteter osv.). Anbring foldere og flyers og forbered dig på at undervise! Kontakt gerne Anima for flere tips og materialer.

Du behøver ikke danne en gruppe for at opnå noget; du kan gøre meget som enkeltperson.

En god måde at få kontakt til et stort antal mennesker, er at opstille en informations bod i et trafikeret område i byen. Vælg et område med mange fodgængere, hvor folk vil lægge mærke til dig. Find ud af hvor andre grupper i dit nærområde stiller boder op, og få en oversigt over diverse arrangementer fra handelsstandsforeningen, parkforvaltningen eller turistkontoret.

Søg om tilladelse
Når du har valgt et godt sted til en bod, kontakt da rådhuset eller politiet for at finde ud af, hvilke politivedtægter du skal overholde.

Her er nogle spørgsmål du kan stille:

• Skal jeg have en tilladelse? Tilladelser er normalt lette at søge, men det kan tage to til    tre uger at få dem behandlet.
• Hvor ofte må jeg stille boden op på dette sted?
• Er der restriktioner for typen af udstyr jeg ønsker at stille op?
• Er der nogle direktiver mht. at sælge varer så som nåle og klistermærker fra en bod?    Hvis ja, er det tilladt at du beder om bidrag i stedet for at sælge varerne.
• Bed om flere ansøgningsskemaer så du har til tiden fremover.

Forslag til ting du kan bruge til at bygge et inforbord op :

• et eller to spilleborde eller et klapbord
• pjecer (få gratis fra Anima)
• plakater – nogle sat op på krydsfinér og dækket med plastik
• et staffeli (eller andet stativ til plakaterne)
• rene lagner eller en enkel dug til at dække bordet med, den skal kunne nå jorden
• en indsamlingsbøsse (skriv til Anima på aktiv@anima.dk for at få en)
• underskriftsark (så du kan kontakte aktivister i forbindelse med kommende    begivenheder)
• et skilt af pap eller træ med din gruppes navn
• et plastik dække (hvis det regner)
• en del klare brevvægte – små men tunge

Du kan bestille en “bod pakke” fra ANIMA, der indeholder litteratur, underskriftsark samt plakater. For at spare penge så check discountbutikker for billige borde og duge.
Arranger din bod pænt og indbydende. Fjern elastikker fra pjecerne, så folk nemt kan tage dem op. Hold øje med din indsamlingsbøsse – den skal ikke stjæles. Put en pengeseddel og nogle mønter i bøssen, det kan opmuntre folk til at være rundhåndede!

Opførsel i boden
Hvis besøgende i din bod lader til at være interesserede, så bed dem om deres telefonnummer og bed dem underskrive en adresseliste. Sig ”Mange tak, vi vil holde dig underrettet”. Opfordrer dem til at hjælpe ved at ringe til deres folkevalgte repræsentanter ang. en specifik lov eller firma, som du har fokus på. Du bør ikke bruge så meget tid på én person at du mister kontakten til andre, der måtte være interesserede.

Vær især opmærksom på at du ikke spiler tid og opmærksomhed på nogen, der er uenige med dig; du kan måske skræmme folk væk, der overhører debatten. I stedet for bør du kort gøre rede for din holdning, udtrykke beklagelse over jeres uenighed og vend dig i stedet mod en anden person så hurtigt som muligt.

Du føler måske at du bakker ud, men at diskutere ved en bod er spild af tid og kan medføre, at du mister potentielle støtter.Først og fremmest skal du huske at smile, at være venlig og være tålmodig. Der var også en gang hvor du ikke kendte til dyremishandling.

Fortæl andre, at din baggrund er meget lig deres, men at du, da du hørte om dyrs lidelser, besluttede at blive aktiv. Livsstil og holdninger er nemme at ændre – du er et levende bevis herpå! Og du kan vise andre, hvordan de også kan blive mere barmhjertige!