Tak fordi du vil stoppe tyrekampene

Animas arbejde for at stoppe tyrekampene er helt afhængigt af økonomisk støtte. Din hjælp er afgørende!

Støt månedligt via MobilePay
Indtast venligst et gyldigt beløb (min. 10kr)
Indtast venligst både fornavn og efternavn.
Indtast venligst en gyldig e-mail adresse.
Indtast venligst et 8-cifret telefonnummer.

Jallikattu er en indisk form for tyrefægtning, hvor tyren overmandes af en stor flok mennesker. Det er ikke naturligt for den fredelige tyr at være aggressiv overfor mennesker, men inden kampen udsættes dyret for forskellige slags tortur. Jallikattu er forbudt i Indien, men loven bliver ikke håndhævet. Derfor arbejder Anima internationalt for at lægge pres på de ansvarlige politikere. Her er 3 grunde til at stoppe Jallikattu:

Undertrykkende

Tyren kontrolleres ved at få bundet et reb gennem næsen, som han kan trækkes rundt i. Det er et meget følsomt område, som gør at tyren kan tvinges hen til kamppladsen, selvom han foretrækker fred og ro.

Unfair

Med 1 tyr mod 100 mennesker er kampen fuldstændig urimelig. Tyren stresses af larmen og nogle gange får han smurt amerikansk olie i øjnene, så han har sværere ved at orientere sig.

Smertefuldt

Tyren vil helst undgå at slås med mennesker. Derfor udsættes dyret for smerte for at fremprovokere aggression. Det kan være alt fra at få knækket halen, få chillipulver i anus til at blive tvunget til at drikke alkohol eller blive stukket med knive.