Tak for din underskrift.

Du kan også støtte kampagnen med et bidrag.

Sammen kan vi sørge for, at forbrydelser mod dyr bliver taget seriøst.
Det må aldrig kunne betale sig at begå forbrydelser mod dyr, og det kan din støtte være med til at sørge for.

Støt månedligt via MobilePay
Indtast venligst et gyldigt beløb (min. 10kr)
Indtast venligst både fornavn og efternavn.
Indtast venligst en gyldig e-mail adresse.
Indtast venligst et 8-cifret telefonnummer.

Hvert år bliver tusindvis af dyr i Danmark udsat for forbrydelser. Alt for ofte slipper gerningsmændene med bøder, betingende domme eller kortvarige, midlertidige frakendelser af retten til at holde dyr. Men mange af sagerne er så grove, at de nuværende strafudmålinger slet ikke står mål med forbrydelserne. Derfor arbejder Anima på at hæve strafferammen fra 2 til 4 år og genindføre en bestemmelse i straffeloven, som kan benyttes ved grov dyremishandling. Det er der mange gode grunde til, og her kan du læse 3 af dem.

Flere ville få ubetingede domme

Når vi hæver strafferammen, sender det et stærkt signal til domstolene om, at forbrydelser mod dyr bør tages seriøst, og at færre forbrydere bør slippe med betingede domme i stedet for fængsel.

Flere muligheder for efterforskning

Når vi hæver strafferammen, bliver politiets værktøjskasse udvidet. Ved sager om eksempelvis hvalpefabrikker får efterforskerne mulighed for at indhente telefonoplysninger og lignende.

Frakendelse af retten til at holde dyr

Når vi hæver strafferammen, sender det samtidigt et stærkt signal til domstolene om, at flere forbrydere bør frakendes retten til at have med dyr at gøre og i længere tid.