Drabet i Loro Parque

22 maj, 2019

Det kan snart ikke komme som en overraskelse for nogen, hvilke forfærdelige forhold spækhuggerne i Loro Parque på Tenerife tvinges til at leve under.
 
V har tidligere skrevet om spækhuggeren Morgan her.
 
I parken tages der ikke hensyn til dyrenes naturlige behov, hvilket fører til stress, frustrationer og angst hos dyrene.
 
Tilbage i 2009 kostede forholdene i parken og behandlingen af dyrene en af parkens trænere livet, da spækhuggeren Keto ikke længere kunne klare presset.
 
Alligevel påstår rejseselskabet TUI, at dyrene har det godt, og selskabet sender fortsat turister til parken.


Skriv under: TUI, delfiner & spækhuggere hører til i det fri


 

 
Loro Parque dækkede over dødsfald
Dengang parkens træner Alexis Martinez ulykkeligvis blev dræbt, skabte hans tragiske død ikke de overskrifter, som det burde have gjort.
 
Parken forsøgte nemlig i første omgang at dække over hans død, der blev beskrevet som en drukneulykke.
 
Senere kom det frem, at det var parkens spækhugger, Keto, der under den daglige træning havde angrebet og dræbt Martinez.
 
Det viste sig, at Keto under træningen gentagne gange ikke fik sin belønning, da han blev ved med at lave fejl i øvelserne. 
 
Da han efter flere forsøg ikke fik sin belønning - som han ellers var blevet vænnet til, angreb han Martinez og trak ham ned på bassinets 12 meter dybe bund, hvor han blev efterladt med store skader og bidemærker fra en sulten og dybt frustreret Keto.
 
Du kan læse mere om Ketos liv i fangenskab her.
 
Keto havde tidligere været så frustreret, at han havde udvist en aggressiv adfærd.

Han havde blandt andet svømmet direkte mod trænerne med sin mund åben og nægtet at adlyde instruktioner eller udføre de rigtige tricks.
 
Burde parken her have set, at det var et spørgsmål om tid, før Keto ville reagere på de dårlige forhold, han blev tvunget til at leve under i fangenskab?
 
Det vides ikke, men det står nu helt klart, at træningen med spækhuggere i fangenskab er risikabelt og farligt.

Kritik af spækhuggere i fangenskab 
Da sandheden om dødsfaldet kom frem, begyndte en kritik også af spækhuggernes trivsel i fangenskab, hvor de udviser store tegn på stress, desperation og unormal adfærd.

Den tragiske hændelse sætter en stor streg under, at forholdene som dyrene lever under i parken er usikre for både dyr og mennesker.

Det viser, at de store dyr ikke er skabt til et liv i små bassiner, hvor de bliver drevet til vanvid, frustration og aggression.
 
Det har dog ikke været nok til at ændre på forholdene for de store dyr, der stadig lever et sørgeligt liv i bassinerne, selvom det efterfølgende blev forbudt for trænerne at være i vandet samtidig med spækhuggerne.
 
TUI skal tage ansvar
Loro Parque stortrives stadig med de mange gæster, som selskaber som TUI hvert år sender til parken for at blive underholdt af spækhuggerne.
 
Hos Anima mener vi ikke, at dyr er underholdning!
Derfor kæmper vi fortsat for at få TUI til at stoppe med at sende turister til delfinparker.
 
Så længe parken fortsætter med at udnytte de store, intelligente dyr, vil både mennesker og dyr være udsat for fare og usikre forhold.


Skriv under: TUI, delfiner & spækhuggere hører til i det fri