Ikke-salat

4
person(er)
20
Sværhedsgrad: 
Nem

 200 g. fast neutral tofu
 100 g. tomater (uden kerner!) i fine tern
 2 syltede agurker (ca. 50 g.) i fine tern
 1 æble i fine tern
 4 spsk. vegansk mayonnaise
 4 spsk. sojayoghurt
 2 tsk. dijon sennep
 3 tsk. karry
 ½ tsk. paprika
 Finthakket purløg
 Havsalt (ca. 2 tsk)
 Friskkværnet peber
 Evt. 1-2 knivspids sort salt*

*(Sort salt er i virkeligheden slet ikke sort men svagt pink, og smager af æg!)

Det interessante ved en æggesalat er den cremede konsistens på brødet og de smagfulde ingredienser man kommer i den! F.eks den stærke sennep, den krydrede karry, de sur/søde agurker og de sprøde æbletern. Så… Hvorfor ikke helt undlade æggene i din æggesalat? Hvorfor ikke lave en “ikke-salat” (ja, noget skal den jo hedde, så hvorfor ikke kalde den for noget sjovt og fængende?) og dermed skåne de mange haner der knap er kommet ud af ægget før deres liv er ovre, og de mange høner der lider i æggeindustrien.

Sådan gør du:

Skær halvdelen af tofuen i ca ½ cm tykke tern. Smuldr den anden halvdel og steg begge dele i lidt olie ved middel varme til det har fået en smule farve. (Hvis du ønsker en mere findelt “ikke-salat” vil jeg anbefale at du smuldrer alt tofuen)

Tilsæt ½ tsk. havsalt samt 1 tsk. karry og kom tofuen i en skål til afkøling mens du forbereder de øvrige ingredienser.

Fjern kernerne fra tomaterne og skær dem i fine tern. Skær også de syltede agurker samt æblet i fine tern og kom begge dele ned i skålen til den stegte tofu.

Tilsæt vegansk mayonnaise (kan laves selv eller købes i helsekostbutikker) samt sojayoghurt.

Smag til med krydderierne. Måske ønsker du en salat der smager meget af karry eller sennep? Tilsæt da mere efter smag.

Brug "ikke-salaten" på den traditionelle måde, i en sandwich med grøn salat eller rucola og evt. lidt karse - eller kom den f.eks i lune pitabrød som et smagfuldt og saftigt fyld!