Pæretærte
Den her pæretærte er meget nem at lave, og smager rigtig godt. Den er så saftig, at tilbehør er unødvendigt, men lidt kokosflødeskum eller tofulineis gør ingen skade!
Bund og låg
100 gram sukker
175 gram vegansk plantemargarine
100 gram fuldkornshvedemel
200 gram hvedemel
Fyld
4 store eller 5 små pærer
40-50 gram mørk chokolade
2/3 af en pose kagecreme (den fra Maizena er vegansk)
2-2½ dl plantemælk
Et lille pift frisk citronsaft
Bland tingene til bund og låg med en elpisker. Margarinen skal ikke smeltes. Det kan være lidt svært at få en god og jævn masse, men brug da hænderne en gang i mellem.
Tag halvdelen af massen og fordel den på et mellemstort, smurt tærtefad/form. Tryk den godt til.
Følg nu opskriften bag på kagecremepakken - her benyttes citronsaften og de 2-2½ dl plantemælk i stedet for mælk.
Lad den færdige kagecreme køle i en skål i køleskabet i ca. 10-15 minutter. I mens skrælles pærerne, de halveres og forsøg forsigtigt at fjerne kernehuset med en lille ske. Hvis man benytter conference pærer, plejer der ikke at være så svært, da kernerne fylder MEGET lidt i hele pæren.
Smelt chokoladen i mikrobølgeovnen eller over vandbad, og fordel den varme chokolade over bunden. Fordel herefter kagecremen over chokoladen og pærerne lægges på, med den smalle del ind mod midten.
Den anden del af dejen rulles ud og lægges over tærten som låg.
Bages i ovnen ved 200 grader i ca. 25-30 minutter (eller længere, kommer meget an på hvilken ovn man har. Prøv dig frem med en gaffel eller til den har en flot lysebrun farve).