Minispyd med Grillet Ananas
1 frisk moden ananas, skrællet og skåret i 2 cm. skiver
3,5 dl koldt vand
1,2 dl mørk rom eller bare vand
1,2 dl farin
0,3 dl citronsaft
¼ tsk. salt
Vegetabilsk olie, undgå oliven-olie
Bland vandet sammen med rom, farin, citronsaft og salt i en stor skål indtil sukkeret er helt opløst. Læg ananasskiverne i marinaden og lad det trække i 1-2 timer.
Når ananassen har stået i marinaden længe nok, opvarm grillen til medium høj varme. Spray eller pensel olie på risten.
Placer ananasskiverne direkte på risten og grill dem i 5-8 min på hver side. Put skiverne på et fad til afkøling.
Når ananassen er blevet afkølet, nok til man kan røre den, så stabel adskillige skiver og skær kernen ud af ringene.
Skær ringene ud i store, mundrette bidder.
Spid ananasen på grillspydene og server.