Brød med solsikkekerner og soltørrede tomater

2
stk
Sværhedsgrad: 
Nem

Ingredienser:
600 ml vand
50 g gær
2 tsk. salt
2 spsk. tørret basilikum
3-4 fed hvidløg, pressede
½-1 tsk. gurkemeje (gør brødet mere gyldent, men kan undlades)
100-150 g soltørrede tomater, skåret i stykker
150 solsikkekerner
300 g fuldkornsmel/grahamsmel
550 g alm. hvedemel

Fremgangsmåde:
Varm vandet, så det er “fingervarmt.” Opløs gæren i vandet. Tilsæt salt, tørret basilikum, pressede hvidløg, gurkemeje, soltørrede tomater, solsikkekerner og mel.  Ælt dejen godt! Den må gerne være lidt klistret, da kernerne suger noget af væden, når dejen hæver.

Stil dejen til hævning 1 time et lunt sted tildækket af et viskestykke.

Ælt dejen igen og del den i to stykker. Ælt hver dejklump godt og form dem til to aflange brød. Placer brødene på en bageplade beklædt med bagepapir. Tryk brødene lidt flade. Lad brødene hæve tildækkede i en halv time.

Skær riller i brødene, inden de bages i en forvarmet alm. ovn ved 200 grader i 20-25 minutter.

Tip:
Når dejen hæver første gang, putter man den i en stor keramikskål tildækket af et viskestykke.

Man kan eventuelt stille skålen på en kogeplade, som tændes på lavt blus i nogle minutter. Varmen sætter ekstra gang i hævningen. Man kan også stille skålen oven på en varm radiator eller i en varm vindueskarm.

Når brødene er kølet af, bør de pakkes i lukkede plasticposer, så de holder sig bløde længst muligt.