Sushi for begyndere
4
person(er)
Sværhedsgrad:
Almindelig
Når folk hører ordet sushi, tænker de fleste på rå fisk, men det kan der laves om på! Sushi kan ligeså vel laves vegansk. Hovedbestandelen af sushi er jo ris og tang, og fyldet kan sagtens bestå af diverse grøntsager. Det er kun fantasien, der sætter grænser.
Sushi er desuden en oplagt nytårsspise, og Anima vil i den anledning ønske dig et godt og dyrevenligt nytår.
Sushi er desuden en oplagt nytårsspise, og Anima vil i den anledning ønske dig et godt og dyrevenligt nytår.
Ingredienser:
- 500 g sushiris eller grødris
- 625 ml vand
- 5 spsk. riseddike
- 3 spsk. sukker
- 1 tsk. salt
- tangplader
- sojasovs
- syltet ingefær
- evt. wasabipaste til at blande i sojasovsen
- evt. Cavi-art til pynt*
*Cavi-art er et vegansk tangprodukt, der ligner kaviar. Det kan købes i bl.a. NettoForslag til fyld:
- avocado
- mango
- peberfrugter
- agurk / squash
- soltørrede tomater
- champignoner (skåret i skiver og stegt på panden i olie)
- ristede sesamfrø
- bønnespirer
Fremgangsmåde:
Start med at tilberede risene:
Skyl risene grundigt i en skål med koldt vand og læg dem i blød 2o min., inden de koges.
Kog risene ved lavt blus 10-12 minutter med låg på gryden. Lad derefter risene trække 10 minutter.
Bland riseddike, sukker og salt grundigt, til sukkeret er opløst. Bland derefter marinaden med risene, og lad risene køle af.
Skær fyldet ud i lange tynde strimler (se billede nr. 2).
Fordel risene i et tyndt lag på tangpladerne. Risene klistrer, så det kan være en hjælp at dyppe sine fingre i vand med jævne mellemrum.
Placer fyldet i en stribe på midten af risene (se billede nr. 3). Vær opmærksom på ikke at putte for meget fyld i én rulle!
Når ris og fyld er placeret på tangen, rulles den forsigtigt sammen så stramt som muligt (se billede nr. 4).
De færdige ruller skæres ud i stykker af passende størrelse (ca. 6 stykker pr. rulle).
Brug en skarp kniv og dyp den evt. i vand med jævne mellemrum.
De færdige ruller skæres ud i stykker af passende størrelse (ca. 6 stykker pr. rulle).
Brug en skarp kniv og dyp den evt. i vand med jævne mellemrum.
Sushistykkerne pyntes evt. med syltet ingefær og Cavi-art (se billede nr. 1). Nogen synes, at syltet ingefær er et must på grund af smagen! Cavi-art ser flot ud, men smager ikke af så meget.
Sushistykkerne dybbes i sojasovs, inden de spises, da det giver en rigtig god smag! Hvis man kan lide det stærkt, kan man evt. blande noget wasabipaste i sojasovsen.