16 spændstige spinatboller
Lækre og sunde spinatboller, som er nemme at lave! Nyd dem i madpakken, til weekendens morgenbord eller på skovturen. De smager godt med alt lige fra bønnepostej og hvedepålæg til vegansk ost og syltetøj.
Der er en grund til, at Skipper Skræk spiser spinat for at blive stærk. Det er nemlig en plante med gods i!
Spinat har et højt indhold af folat og er fuld af A-, B2-, B6-, C-, E- og K-vitamin samt calcium, jern, protein etc., og listen over spinatens fortræffeligheder er lang1.
At spinat derudover smager godt er bare en ekstra bonus.
Ingredienser:
500 g frossen økologisk spinat
2 dl vand
2 tsk. groft salt
1 dl koldt vand
50 g gær
½ dl lunkent vand
250 g rugmel
700 g sigtet speltmel
Fremgangsmåde:
Put spinaten i en gryde sammen med 2 dl vand, og varm spinaten op, til den er akkurat optøet. Tag gryden af varmen, tilsæt salt og rør rundt. Hæld spinaten i en skål, tilsæt 1 dl koldt vand, og stil skålen i køleskabet, så spinaten køler hurtigere af. Når du skal bruge spinaten, må den ikke være varmere end det vand, du bruger til at opløse gæren i.
Opløs gæren i ½ dl lunkent vand, og bland det i spinaten. Tilsæt rugmelet, og rør godt rundt. Rør nu det sigtede speltmel i dejen. Når ca. 400-500 g af speltmelet er tilsat, tages dejen ud på et meldrysset bord og æltes godt igennem med så meget af det resterende mel, som dejen kan tage, indtil den er fast og fugtig.
Lad dejen hæve på bordet tildækket med et rent viskestykke i 1½ time.
Form herefter 16 boller af dejen (eller flere, de bliver ret store), og placer dem på en bageplade med bagepapir.
Lad dem efterhæve på pladen i 30 min. tildækket med et rent viskestykke, og bag dem herefter i ovnen i ca. 20 min. ved 200°.
1 Kilde: Kirsten Hartvig: Styrk dit immunforsvar.