Vegansk skæreost med jalapeños
Mange laver ost på cashewnødder, men da de er dyre, findes der her en opskrift med mandler i stedet. Og den smager helt fantastisk!
Osten er super lækker som pålæg på nybagte boller, eller på knækbrød med tynde skiver af peberfrugt eller agurk ovenpå.
Opskriften bliver til 1 ' briestørrelse'-ost
Ingredienser:
60 gram mandler1½ dl usødet sojamælk
1½ tsk. agar agar pulver (må IKKE udelades!)
3-4 spsk. gærflager
1 tsk. løgpulver
½ tsk urtesalt
1 tsk frisk citronsaft
1 tsk dijonsennep
2-4 stk. hakkede syltede jalapeños (altså IKKE to hele, men to små skiver, som de er i glas!)
1 knivspids gurkemeje for farvens skyld
Fremgangsmåde:
Hæld kogende vand over mandlerne.
Varm forsigtigt sojamælken op i en lille gryde. Rør agar agar i, og sørg for at piske konstant indtil det begynder at småkoge.
Fjern gryden fra varmen.
Smut mandlerne og hæld alle ingredienser i et højt stavblenderglas. Blend med stavblenderen til en jævn og cremet masse. Smag til.
Hæld ostemassen op i en plastikbøtte der tåler den stadig varme masse. Sæt den i køleskabet uden låg i ca. 20 min, og derefter med låg. Efter et par timer er osten helt kold og fast.
Serveringsforslag:
Osten smager rigtig godt med traditionelle 'oste-kiks' (tjek bagpå op de er veganske, ellers er digestive og mariekiks!)