De lækreste blomkålsdeller

12
stk
30
Sværhedsgrad: 
Nem


Blomkål egner sig perfekt til at lave gyldenbrune, velsmagende og spændstige deller af. Og som du kan se på opskriften herunder, er disse deller vildt nemme at lave.

Dellerne passer perfekt som sidestykke til kartofler med persillesovs eller på en rugbrød med hjemmerørt remo og Caviart.
 

Ingredienser:

500 g blomkål, grofthakket (svarer til ca. ½ mellemstort øko-blomkål)
2 løg, hakkede
2,5 dl mel
1,5 tsk. fint salt
Friskkværnet peber
Olie til stegning
 

Fremgangsmåde:

Blend blomkål og løg med en stavblender, til du har en ensartet, farsagtig konsistens. Du skal ikke bruge væske, for der er rigeligt med væske i blomkålen og løget, som frigives, når det blendes. Rør melet i blandingen, og smag til med salt og peber. Du behøver ikke krydre med andet end salt og peber, for der er masser af smag i både blomkålen og løget, som virkelig kommer frem under stegningen. MEN hvis du fx gerne vil have lidt havsmag i dellerne, så kan du tilføje 1 spsk. taremel.

Opvarm en pande med slip-let belægning til middelvarme (4 ud af 6), og hæld lidt olie på panden. Brug hænderne til at forme dellerne med, placer dem på panden, og tryk dem let flade. De skal have ca. 3-5 min. på hver side, til overfladen er gylden.

Tjek også videoen her, hvor Henriette- på under 2 minutter - viser dig, præcis hvor enkelt det er.