Anima på Borgen

27 August, 2020

Hvordan skaber man positive forandringer for dyrene? Svaret er, at der skal mange forskellige indsatser til. Nogle gange er første skridt at oplyse forbrugere om, at der er et problem. Nogle gange er den hurtigste vej til forandring at opfordre virksomheder til at indføre dyrevenlige politiker. Og andre gange skal der politiske løsninger til. Det kan være strammere lovgivning, skrappere kontrol eller i nogle tilfælde forbud.

Animas politiske arbejde består af et væld af forskellige aktiviteter:

  • Vi skaber folkelig opbakning til konkrete sager og indsamler underskrifter, så politikerne kan se, hvad vej vinden blæser.
  • Vi er i dialog med ordførerne på Christiansborg.
  • Vi nærstuderer lovforslag og bruger vores høringsret til at modarbejde forringelser og fremme forbedringer. 
  • Vi taler med forskere, fagfolk og interessenter.
  • Vi sørger for at tydeliggøre politikernes holdninger og handlinger over for danskerne, så det bliver nemmere at stemme dyrevenligt og holde de folkevalgte fast på deres løfter. 

Et aktuelt eksempel: Forbud mod buræg

Senest har vi eksempelvis brugt en hel del kræfter på at presse på for et forbud mod buræg. I november behandlede Folketinget nemlig et beslutningsforslag fra Enhedslisten om at udfase produktionen. Anima indgik i dialog med en række dyrevelfærdsordførere og sammen med Enhedslisten, SF, Alternativet og Frie Grønne satte vi burhønsene på dagsordenen op til behandlingen. Blandt andet "slap vi en burhøne løs på Christiansborg" og fik ordførerne for de forskellige partier til at dele deres selfies med den på sociale medier. 



Forslaget blev ikke vedtaget, fordi regeringen afviste det med henvisning til, at der var behov for en længere udfasningsperiode end den Enhedslisten havde foreslået. Men fødevareministeren gjorde det helt klart, at regeringen ønsker en udfasning af burægproduktionen, og det er stor nyhed for alle, der har kæmpet for et forbud. Der er ingen tvivl om, at der nu vil blive lagt pres på ministeren for, at regeringens gode intentioner også viser sig i en ambitiøs plan for udfasningen. Vi vil selvfølgelig arbejde for en så kort udfasningsperiode som muligt.





Det nytter

Det lyder måske lidt tørt og teknisk, og mange spørger nok sig selv, hvad det hele skal nytte, når man gang på gang bliver konfronteret med, hvor galt det står til med dyrevelfærden. Men det kan altså lade sig gøre at skabe positiv foranding for dyrene gennem politik. Derfor er det afgørende, at vi er nogen, der taler dyrenes sag på Christiansborg.

Det er sådan, vi opnår sejre som dem her:
- Forbud mod rævefarme i Danmark
- Oprettelsen af et dyrepoliti
- Forbud mod vilde dyr i cirkus
- EU-flertal for at fjerne støtte til tyrefægtning

Vil du være med til at sikre, at dyrenes stemme bliver hørt på Christiansborg? Støt vores politiske arbejde her