Quinoafrikadeller

17
stk
Sværhedsgrad: 
Almindelig

Quinoa er nogle meget næringsrige frø, der kan anvendes ligesom ris, i salater eller frikadeller. Disse frikadeller er så gode, og jeg har allerede fået mange positive tilbagemeldinger.

200 g quinoa (vægt før kogning)
400 ml vand
1 boullionterning
250 g kartofler
2 løg
2 dl rasp
2 spsk. hørfrø blendet med 6 spsk. vand
2 fed hvidløg, pressede
1 bundt persille, hakket
1 tsk. salt
peber
olie til stegning

Skyl quinoaen grundigt. Kog quinoaen i vand og boullion i 20 minutter ved svag varme under låg. Afdryp quinoaen i en si, hvis der er vand tilbage efter kogning.

Riv kartofler og løg. Blend hørfrø med 6 spsk. vand, til det bliver en tyk og cremet masse (eller blend evt. hørfrø for sig selv i en kaffekværn, og bland dem derefter med vand).

Rør alle ingredienserne sammen til en fars, og form den til frikadeller. Frikadellerne steges i olie på en pande på hver side, til de er gyldne.

Serveres eksempelvis sammen med salat/råkost og brød. Kan også puttes i et pitabrød eller en sandwich. De smager godt både kolde og varme.