Falafler
Falafler er virkelig lækre og kan bruges på mange måder. Put dem f.eks. i pitabrød, spis dem sammen med pasta og tomatsovs eller på rugbrød. De kan både tilberedes i ovnen eller på panden.
300 g tørrede kikærter
1 bundt frisk persille
1 bundt frisk koriander
1 løg
3 fed hvidløg
4 spsk. rasp
2 tsk. stødt koriander
2 tsk. stødt spidskommen
1½ tsk. salt
1 tsk. bagepulver
½ tsk. chilipulver
½ liter olie til stegning (f.eks. raps- eller solsikkeolie)
Læg kikærterne i blød i en stor skål vand 8-12 timer. Udblødningsvandet hældes derefter fra, og kikærterne skylles.
Alle ingredienserne kommes i en foodprocessor og blendes, indtil det er en ensartet masse.
Farsen formes til cirka 40 små kugler.
Varm olien op i en stegepande eller gryde ved middelhøj varme. Steg ikke for mange falafler ad gangen, så olien ikke taber varme.
Vend falaflerne undervejs, så de bliver brune og sprøde på hver side (ca. 2-4 minutter). Læg de færdige falafler på et stykke køkkenrulle, så noget af olien kan blive suget af papiret.
Tip:
Hvis man vil lave en sundere version, kan falaflerne også bages i ovnen ved 200 grader i 15-20 minutter. De smager næsten ligeså godt som de stegte, og de bliver lidt lysere. (På billede nr. 1 er falaflerne til venstre tilberedt i ovnen, og dem til højre er stegt på panden).