Fredsfisk!

4
person(er)
20
Sværhedsgrad: 
Nem
 
Denne ret hedder oprindeligt krigsfisk da man spiste dem under krigen. Jeg kan dog meget bedre lide at kalde dem fredsfisk da det jo netop er hvad man giver dyrene ved at spise vegansk. Fred...
 

300 g. store pastinakker
2 dl. kikærtemel, købes i helsekostbutikker eller hos grønthandlere
2 – 2 ½ dl. plantemælk
½ tsk. karry
1 knivdspids røget paprika
1 tsk. almindelig paprika
1 fed hvidløg
2 tsk. havsalt
Friskkværnet peber
Rasp til panering
 

Fremgangsmåde:

Skræl pastinakkerne og skær dem i ca. ½ cm tykke skiver på langs. Endestykkerne vil selvklart ikke blive så lange. Det gør ikke noget, de smager godt alligevel, og når du skal til at stege fileterne, vil du glæde dig over at kunne lege Tetrix med de mindre stykker på panden.

Mens skiverne steges gyldne i lidt olie, forbereder du dejen de skal dyppes i, inden de vendes i rasp.

Dejen er ganske simpel! Bland kikærtemel, plantemælk og alle krydderierne, og sæt dejen til side. (Den skal være tyk som en pandekagedej)

Når pastinakskiverne er bløde når du stikker en gaffel i dem, tages de af varmen og køler let af.

Dyp de stegte pastinakskiver i kikærtedejen, og vend dem derefter i rasp. (Retten kan nemt laves helt glutenfri ved f.eks at vende pastinakskiverne i kikærtemel eller sesamfrø efter de er dyppet i kikærtedejen.) Steg dem sprøde i olivenolie ved god varme. De er ganske hurtigt færdige! Drys dem med lidt havsalt på begge sider mens de endnu er lune.

 

Serveringsforslag:

Spis fredsfiskene lune sammen med kogte kartofler, persille/grønkålssauce og et par drueagurker eller gem dem til dagen efter og server dem på groft kernerugbrød med f.eks *vegansk remoulade , tomatskiver, agurkeskiver, løgringe og lucernespirer!

*Vegansk remoulade (Piccalily) kan købes af mærket Cervera i Føtex. Bland det evt. op med vegansk mayonnaise eller sojayoghurt.