Pizza med pesto-tofu og champignon
Prøv vores lækre pizza med pesto-tofu og champignon.
Pizzadej:
25 g gær
2 dl vand, lunt
½ tsk salt
3 spsk olivenolie
350 g hvedemel
Topping:
1 ds hakkede tomater
3 fed hvidløg
500 g champignoner
1 pk tofu
1 spsk citronsaft
1½ dl gærflager
½ dl olivenolie
50 g valnødder
1 bundt basilikum
1 tsk salt
1 spsk oregano
Fremgangsmåde:
Rør gær, vand, salt og olie sammen. Tilsæt mel til dejen slipper skålen og ælt så dejen med lidt mel. Lad hæve 60 min.
Hæld hakkede tomater i en si. Blend de drænede tomater med 1 fed hvidløg. Skær champignonerne i skiver.
Blend olivenolie med valnødder, salt, 2 fed hvidløg og basilikum. Smulder tofuen med hænderne. Tilsæt citronsaft og gærflager og ælt tofuen. Tilsæt pestoen og rør rundt.
Rul pizzadejen ud og placer på en bageplade. Smør blendet tomat på. Læg champignonskiverne på og fordel pesto-tofu over pizzaen. Drys til sidst oregano over og bag pizzaen i 30 min ved 225 °C.