Kikærteratatouille med brune ris

2
person(er)
60
Sværhedsgrad: 
Nem

Ratatouille er en traditionel fransk provencalsk sammenkogt ret, prøv vores lækre opskrift med kikærter og ingefær.

3 dl tørrede kikærter, iblødlagte og kogte (alt. 2 ds)
2 rødløg, hakkede
4 fed hvidløg, finthakkede
2 ds hakkede tomater
1 rød peberfrugt, i tern
2 spsk æblecidereddike
2 spsk olivenolie
2 cm frisk ingefær, finthakket
2 tsk sirup
2 tsk basilikum
1 tsk oregano
½ tsk rosmarin
1 tsk salt
2 laurbærblade
3 dl brune ris

Bland alle ingredienser (pånær laurbærblade) i et ovnfast fad. Læg laurbærbladene øverst, læg stanniol over fadet og bag i 30 min ved 200 °C.

Tag så ud, rør lidt rundt, dæk igen med stanniol og bag igen i 30 min.

Tilbered de brune ris efter anvisningen. Fjern laurbærbladene fra retten i ovnen og server den med brune ris.