Dobbeltbagte søde kartofler med tofuguf!

2
person(er)
80
Sværhedsgrad: 
Almindelig

Hvis du er ved at gå træt i de traditionelle bagekartofler - eller er helt vilde med dem, så prøv disse; det kan KUN overraske positivt!

2 Medium/store søde kartofler/batat
Lidt olivenolie til pensling


Tofuguf:
200 gram silkentofu
1 spsk citronsaft
½ tsk hvidløgspulver
1 tsk løgpulver
1½ spsk gærflager
½-1 tsk dijonsennep
En knivspids røget paprika
1 tsk grov tahin
½ tsk marmite


Evt: En knivspids kala namak/sort salt (kan i denne opskrift erstattes med alm. salt)
En lille håndfuld timiankviste
salt og peber

Tænd ovnen på 200 grader varmluft og halvér de søde kartofler. Pensl dem med lidt olie og læg dem på bagepapir i ovnen. Gerne midderste eller næst-øverste rille. Andet ovnbagt kan med fordel bages nu, når ovnen alligevel står tændt.
Lad kartoflerne bage en times tid.

Imens blendes silkentofu til en cremet og glat masse. Dette kan gøres med en elektronisk løghakker eller foodprocessor, men en ganske alm. stavblender kan sikkert også benyttes.
De andre ingredienser til guffet tilsættes og der blendes igen til det hele er ensartet. Smag til med salt og peber.

Sæt guffet i køleskabet, og ryd op efter dig (-;

Nu er du færdig med oprydningen, og kartoflerne er klar. Tag dem forsigtig ud af ovnen, og lad dem dampe af i et par minutter, før du fjerner indmaden med en spiseske. Indmaden blandes med halvdelen af tofuguffet - brug en ske, ikke en blender, det skal bare blandes rundt.
Fyld kartoflerne med blandingen af guf og indmad og bag i yderligere 15-20 min i ovnen på ca. 220 grader.

Servér med resten af tofuguffet som topping, groft brød, en sprød salat eller andet.