Kikærtegryde
7oo g kogte kikærter (ca. 3 dåser)
1 løg
2 gulerødder
1 aubergine
½ squash
2 dåser hakkede tomater
1 spsk. boullion (2 terninger)
5 fed hvidløg, pressede
3 tsk. koriander
3 tsk. spidskommen
1 tsk. chilipulver
1 tsk. salt
rapsolie til stegning
Hak løg og gulerødder. Steg dem på en stor pande sammen med boullion og olie (vand kan også bruges, hvis man vil spare på fedtstoffet).
Aubergine og squash hakkes i tern. Tilsættes efter nogle minutter sammen med hvidløg, koriander, spidskommen og chili.
Når grøntsagerne er nogenlunde bløde, tilsættes dåsetomater og kikærter.
Lad retten simre i 10-15 minutter og smag til med salt og peber.
Serveres med brune (eller hvide) ris.
Tip:
Hvis man vil servere retten som på billedet, kan man presse risene ned i en lille skål og vende dem ud på en tallerken. På den måde ligger risene i en fin kugle. Jeg har desuden pyntet retten med nogle hjemmedyrkede lucernespirer.