Kornotto af perlespelt

2
person(er)
30
Sværhedsgrad: 
Nem

Cremet og lækkert alternativ til den ellers typisk vamle risotto - spelten tilfører mere smag og bid end hvide ris, og er samtidig sundere

100 gram perlespelt
1 fed hvidløg
1 spsk olivenolie
En halv porre
75-100 gram frisk spinat
125 gram champignon eller andre svampe
50 gram frosne ærter
500 ml urtebouillonvand
25-50 gram revet vegansk cheddarost [eller 2 spsk gærflager]
Muskatnød, salt og peber
Smages til med lidt citronsaft eller risvinseddike

Kog perlespelten efter anvisningen på pakken og lad det dryppe af i en sigte.

Hak svampene i skiver (ikke for små) og lad dem vandstege ved middeltemperatur i 1½-2 min. i en lille gryde, mens der røres. Når svampene er færdige sættes de til side, og olien opvarmes i gryden. Pres hvidløget og svits i olien sammen med porre i skiver. Det må ikke nå at brune, tilsæt perlespelt og ca. 3 dl. bouillon. Rør rundt og lad det småkoge uden låg, mens du tilbereder spinaten.

Spinaten hakkes groft og skyldes grundigt i koldt vand. Lad det dryppe af i en sigte.

Rør rundt i gryden til vandet er fordampet/suget af spelten. Tilsæt mere vand hvis det behøves, det skal have en konsistens som risotto. Tilsæt ærter og svampe, rør rundt og lad det småkoge i 1-2 min. Husk at røre rundt!
1 minut inden serveringen tilsættes spinaten. Der skal røres en del, så al spinaten bliver jævnt fordelt og 'smatter ud'. Rør 'osten' i, smag til med krydderier og evt. citronsaft eller risvinseddike.