Fyldte squash med kartoffel og oliven, hertil ris og tomatsovs
Overrask gæster eller familien med denne lækre ret, som er en fin variant af de klassiske fyldte peberfrugter.
3 squash
3 kogte kartofler, moste
1 glas sorte oliven u/sten, hakkede
3 dl brune ris
1 spsk sojasovs
½ spsk sirup
1 fed hvidløg, finthakket
2 cm frisk ingefær, finthakket
1 spsk olivenolie
8 tomater, groft hakkede
Kog de brune ris efter anvisningen. Del squash på den lange led og udhul så der er ca. ½ cm til kanten. Gem squash-
kødet og bland det med kartofler og oliven.
Læg fyldet i de halve squash og bag dem i 30 min ved 200 °C, til de bliver gyldne i toppen. Imens varmes olien i en gryde, og sojasovs, sirup, hvidløg, ingefær og grofthakkede tomater tilsættes.
Skru ned for varmen og lad sovsen simre under låg i 10 min.
Put en si over en skål, hæld sovsen i sien og pres på med en ske, så der er en tyk glat sovs i skålen. Server sovsen sammen med de brune ris til de fyldte squash.