Bonde-wok!
En billig og lækker gryderet til sidst på måneden, der nemt kan spice's lidt op med fx tofu pølser i skiver eller stegt tofu.
1 stort alm. løg - finhakket
1 rødløg - finhakket
2 fed hvidløg - finhakket
2 tsk paprika
1 tsk røget paprika
70 gram tomatpuré
1 boks hakkede, flåede tomater
½ l bouillion
350 gram kartofler, fx bagekartofler, i tern
1 gulerod i skiver
½-1 rød sød peberfrugt i ringe
1/4-1/3 hvidkålshoved i strimler
100 gram frosne grønne bønner
jævning: majsstivelse + 2 spsk rødvinseddike/rødvin og 1 spsk tamari/soja.
1 tsk fint havsalt
peber
Evt. 2 spsk gærflager
Evt. din yndlings tofu-pølse. Jeg foretrækker Nagel Tofu Wiener, eller Taifun Tofu-Wieners! Hvis du vil holde dig til den billigere version er kogte brune bønner eller kidneybønner også en rigtig god idé!
Steg de to slags løg samt hvidløg, krydderier og tomatpuré i lidt vand i en stor gryde. Efter et par minutter tilsættes kartofler i tern, hvidkål og gulerødder. Det hele røres godt igennem ved kraftig varme i 5-10 minutter, til kålen er blevet klar og har 'lagt sig'. Tilføj hakkede tomater og en passende mængde bouillion (start med ca. 3 dl) og kog retten op. Læg låg på gryden og lad det simre ved lav varme i ca. 20 minutter. Tilsæt så peberfrugt og jævning. Kog i yderligere 5 minutter, tilsæt de frosne bønner og evt. pølser og gærflager - kog i 5 minutter mere og smag til med salt og peber.
Hvis du synes at retten er blevet for tyk kan du tilsætte mere bouillion. Serveres med fx romainesalat og cherrytomater, eller syltede agurker og grovboller.