Veganske æbleskiver
160 g. mel
50 g. rørsukker
1 dl. sojamælk
150 g. neutral sojayoghurt
½ tsk. vaniljepulver
1 knivspids kanel
1 knivspids kardemomme
1 tsk. bagepulver
1 tsk. strøget fint havsalt
Fintrevet skal af 1 appelsin
Fremgangsmåde
Bland først de tørre ingredienser (jeg bruger sigtet speltmel eller ølandshvede, men du kan sagtens bruge helt almindeligt hvedemel) og tilsæt derefter de våde. Rør forsigtigt ingredienserne sammen med en træske eller en dejskraber. Dejen er meget tyk. Tykkere end pandekagedej. Det er helt fint.
Varm din æbleskivepande op, kom lidt margarine (jeg foretrækker mærket Fri) i hullerne og fyld dem ca. halvt op med dej. Sørg for at panden ikke er for varm, da æbleskiverne derved vil blive for hurtigt færdige udenpå, men ikke indeni. Vend dem med en strikkepind eller en lille gaffel eller teske. Servér dem med den traditionelle marmelade og flormelis eller som her, med letkogte æblebåde med vanilje og ahornsirup!
...med ønsket om en kærlig & medfølende jul ♥