Valnøddecookies med dobbelt op på chokolade
Friskbagte cookies er altid et hit blandt børn og voksne. I denne opskrift bliver der ikke sparet på noget, så du kan være sikker på at blive dagens helt, hvis du serverer disse.
4 dl mel
1½ dl kakaopulver
1 tsk bagepulver
½ tsk salt
1½ dl rapsolie
3 dl sukker
4 tsk hørfrø, malede
1 dl sojamælk
1 tsk vaniljesukker
100 g mørk chokolade, hakket
100 g valnødder, hakkede
Bland mel, bagepulver og salt. I en anden skål blandes olie og sukker. Tilføj de malede hørfrø (males i eks. kaffekværn eller morter), sojamælk og vaniljesukker og rør godt.
Tilsæt de tørre ingredienser lidt efter lidt og rør. Når dejen er for tyk til at røre i med en gaffel, må du ælte med dine hænder.
Rul dejen til kugler på 2-3 cm i diameter og tryk dem lidt flade, når du lægger dem på bagepapiret på bagepladerne.
Bag dem ved 180 °C i 10 min. Lad dem køle før du tager dem af bagepladen.