Rodfrugtlasagne
Denne lasagne er flot og spraglende pink, og så smager den næsten endnu bedre som frokost dagen efter. Man kan skifte rodfrugterne ud med fx søde kartofler, persillerødder m.m
[Rodfrugtlag:]
250 gram knoldselleri
325 gram lange rødbeder
[Tomatsauce:]
1 god dåse flåede tomater
2 dl god urtebouillion
½ porre, eller 1 lille
2 spsk balsamicoeddike
2 fed finthakket hvidløg
1 tsk friskrevet ingefær
½ tsk røget paprika
1/4 tsk ægte vaniljepulver
2 tsk gærflager
5 spsk plantefløde (jeg foretrækker havrefløde, men andet kan også bruges)
salt&peber
6 fuldkornslasagneplader (uden æg)
Skræl rodfrugterne og skær dem i tynde plader på ca. ½ cm. Pensl skiverne med enten olie eller lidt citronsaft.
Bag eller grill rodfrugterne i ovnen på en bageplade med bagepapir til de er let gyldne.
Bagepladen tages derefter ud, og du kan lade rodfrugterne afkøle.
Imens skæres porre i skiver og svitses i eddiken i 1 minut. Sørg for, at det ikke brænder på.
Tilsæt bouillion, flåede tomater, hvidløg, ingefær og krydderier. Lad det koge op under låg og simre i 15-20 min.
Tag låget af gryden og blend saucen med en stavblender. Det sprøjter ret kraftigt, så hæld saucen i et stort blenderglas og blend i vasken. Når saucen er cremet og jævn kan du hælde den tilbage i gryden. Tilsæt gærflager og fløde, og smag til med salt og peber.
I et ovnfast fad lægges: et lag rodfrugter, lasagneplader, tomatsauce, rodfrugter, lasagneplader, tomatsauce og slut af med rodfrugter og tomatsaucen. Drys med rasp hvis du ønsker.
Lasagnen bages i ovnen ca. 40 minutter ved 200 grader.