Svampelasagne med råkost

2
person(er)
60
Sværhedsgrad: 
Nem

Denne utraditionelle lasagne er fuld af smag fra svampene og den lækre bechamelsovs.

1 pk fuldkorns lasagneplader
2 spsk olivenolie
2 løg, hakkede
2 ds hakkede tomater
500 g champignon, finthakkede
1 spsk timian
1 spsk oregano
1 spsk basilikum
50 g margarine
4 spsk mel
1 l sojamælk
1 spsk salt
½ spsk stødt muskatnød
2½ dl gærflager
200 g rødbede, revne
1 bk spirer
400 g gulerødder, revne
2 dl solsikkekerner

Løg og champignoner svitses i olien i en stor gryde. Hakkede tomater, timian, oregano og basilikum tilsættes. Lad svampe-sovsen simre mens du laver bechamelsovsen (i en anden stor gryde).

Smelt margarinen og tilsæt mel. Tilsæt sojamælk, salt, gærflager og muskatnød. Smag til med salt og peber. I to ovnfaste fade ligges i hver et lag lasagneplader, herpå et lag svampe-sovs, så et lag lasagneplader. Herpå hældes et lag bechamelsovs. Gentages, så der er to lag svampe-sovs og to lag bechamelsovs, som alle har et lag lasagneplader under sig.

Bages i 40 minutter ved 200 °C. Bland de revne rodfrugter og spirerne sammen, drys solsikkekernerne over og server til lasagnen.