Artiskokpesto
Denne cremede pesto har en dejlig frisk smag fra citronen og er lynhurtig at lave. Den er ideel til frokost vendt med pasta, på brød eller som dip til grøntsager.
2 fed hvidløg, eller efter smag og størrelse
1 dåse artiskokhjerter, drænede
Skallen af 1 økologisk citron, saften fra en halv
1 bundt basilikum (det afbillede bundt var ret lille. Brug gerne mere)
½ dl olivenolie
evt. salt og peber
Du kan variere pestoen på mange måder ved at tilsætte
tørrede chiliflager
gærflager for at få en lidt ostet smag. Disse kan købes i helsekosten eller i Matas
letristede pinjekerner eller valnødder
tomatpuré
Jeg bruger blenderskålen til min stavblender og starter med at hakke hvidløget. Derefter tilsættes artiskokhjerter, citronsaft og olivenolie. Pulser og skrab ofte ned fra kanterne. Tilsæt basilikum. Pulser igen og skrab forsat ned fra kanterne for at få en ensartet men stadig chunky pesto.
Smag evt. til med salt, men vær opmærksom på, at artiskokhjerterne er salte fra lagen.