Linse/ris-salat
4
person(er)
Sværhedsgrad:
Nem
Sund og mættende “salat,” der i sig selv udgør et helt måltid med både kornprodukter, bælgfrugter, grøntsager og frugt. Men lav den og spis den, fordi den smager godt!
200 g jasminris (eller andre hvide ris)
200 g røde linser
1 dåse majs
1 dåse ananas
4 forårsløg
2 røde peberfrugter
100 g soltørrede tomater, i strimler
1 bundt persille
Dressing:
½ dl rapsolie
3 spsk. citronsaft
3 fed hvidløg, pressede
1½ tsk. salt
1 tsk. chili
1 tsk. stødt koriander
1 tsk. stødt spidskommen
Skyl ris og linser godt og kog dem i samme gryde i cirka 10 minutter. Lad dem derefter køle af.
Skær ananas og peberfrugter i tern. Hak forårsløg og persille. Bland alle ingredienserne til salaten.
Bland dressingen i en skål for sig. Bland den derefter godt rundt i salaten.