Nordisk suppe med orientalsk twist

4
person(er)
60
Sværhedsgrad: 
Almindelig

Lækker varm suppe, der passer perfekt til det skiftende vejr for tiden - mætter dejligt, nem at lave og dufter skønt af krydderier i hele huset!

80 gram løg (med skal)
200 gram knoldselleri
150 gram gulerødder
700 ml urtebuillion
1 tsk knust laurbærblade
4 store fed hvidløg
2 cm fintrevet ingefær
1 tsk gurkemeje
1 tsk garam masala
½ tsk røget paprika
1 stor håndfuld friske spinatblade
2 dl kogte kikærter
2 dl kogte kidneybønner
1 tsk tørret citrongræs
30 gram usaltede økologiske cashewnødder

Evt. 2 spsk plantefløde
Godt med salt og peber
[Jeg har valgt at tilsætte risnudler på billedet, men den kan sagtens laves uden]

Skær løgene i kvarter eller seks dele, selleri i terninger, gulerødder i terninger, finhak hvidløg og riv ingefær.
Bland løg, selleri, gulerødder, hvidløg, ingefær, laurbærblade og krydderier i en mellemstor gryde. Lad det svitse lidt og rør godt rundt i et par minutter.
Tilsæt bouillion. Lad suppen koge under låg i 20-25 min.
Fjern nu løgskallerne, pas på du ikke brænder fingrene, selvom du bruger en ske :)

Tilsæt bønner og kikærter og kog i 2-3 minutter mere.
Blend halvdelen af suppen med en stavblender og hæld tilbage til gryden. Kog op, tilsæt frisk spinat og smag til med fløde, salt og peber.