Sushi for begyndere

4
person(er)
60
Sværhedsgrad: 
Nem

Når folk hører ordet sushi, tænker de fleste på rå fisk, men det vil jeg gerne lave om på! Sushi kan ligeså vel laves vegansk: det smager fantastisk og ligner et festfyrværkeri.

6 dl / 520 g sushiris (brug evt. grødris)
650 ml vand
5 spsk. riseddike
3 spsk. sukker
1 tsk. salt

tangplader
sojasovs
syltet ingefær
evt. wasabipaste til at blande i sojasovsen
evt. Cavi-art til pynt*

Forslag til fyld:
avocado
mango
peberfrugter
agurk / squash
soltørrede tomater
champignoner (skåret i skiver og stegt på panden i olie)
ristede sesamfrø
bønnespirer

*Cavi-art er et vegansk tangprodukt, der ligner kaviar. Det kan købes i bl.a. Føtex og nogle gange Netto

Start med at tilberede risene:
- Skyl risene grundigt i en skål med koldt vand og læg dem i blød 2o min., inden de koges.
- Kog risene ved lavt blus 10-12 minutter med låg på gryden. Lad derefter risene trække 10 minutter.
- Bland riseddike, sukker og salt grundigt, til sukkeret er opløst. Bland derefter marinaden med risene, og lad risene køle af.

Skær fyldet ud i lange tynde strimler (se billede nr. 2).

Fordel risene i et tyndt lag på tangpladerne. Risene klistrer, så det kan være en hjælp at dyppe sine fingre i vand med jævne mellemrum.

Placer fyldet i en stribe på midten af risene (se billede nr. 3). Vær opmærksom på ikke at putte for meget fyld i én rulle!

Når ris og fyld er placeret på tangen, rulles den forsigtigt sammen så stramt som muligt (se billede nr. 4). De færdige ruller skæres ud i stykker af passende størrelse (ca. 6 stykker pr. rulle). Brug en skarp kniv og dyp den evt. i vand med jævne mellemrum.

Sushistykkerne pyntes evt. med syltet ingefær og Cavi-art. Jeg synes, at syltet ingefær er et must på grund af smagen! Cavi-art ser flot ud, men smager ikke af så meget.

Sushistykkerne dyppes i sojasovs, inden de spises, da det giver en rigtig god smag! Hvis man kan lide det stærkt, kan man evt. blande noget wasabipaste i sojasovsen