Sushi med sødt og sprødt og mango-chili fyld

2
person(er)
60
Sværhedsgrad: 
Nem

Sushi er slet ikke så svært at lave selv, prøv denne variant med mango-chili fyld.

400 g sushiris
2 spsk sukker
3 spsk riseddike
1 pk nori tangplader (10 stk)
1 rød chili
1 mango
300 g søde kartofler
1 dl sesamfrø
½ agurk
1 dl sojasovs
evt. wasabi
evt. syltet ingefær

Kog risene i 5-6 dl letsaltet vand efter anvisningen på posen, tilsæt sukker og eddike som anvist. Lad risene køle mens du laver fyldet. Skær de søde kartofler i grove stykker og kog dem i 15 min.

Hæld vandet fra og mos kartoffelstykkerne til en ensartet mos. Tilsæt sesamfrø og rør rundt. Skræl agurken og skær den i tynde skiver. Skær mangoen i stænger.

Skær chilien i meget tynde stænger. Læg en tangplade på en bambusmåtte. Put et lag ris på 2/3 af pladen, risene skal gå ud til kanten i den ene side.

Læg fyldet i midten og rul. 6 af rullerne fyldes med mosen og agurkestave, de 4 andre med mango og en stav chili. Hvis børn også skal spise med, er det en god idé at undlade chili i nogle af rullerne. Læg gerne rullerne på køl inden de skæres til.

Server de skårede sushistykker med sojasovs til at dyppe i og evt. wasabi og syltede ingefær.