Kattene har krav på en lov

7 marts, 2018
Aldrig før har vi set så mange efterladte katte. Stakler som ofte bliver aflivet, allerede inden livet rigtigt er begyndt. Blot fordi en stor del af ejerne løber fra deres ansvar og bogstaveligt talt smider kattene ud. Men katte er ikke affald!


Skriv under: Der er brug for en kattelov!

Det vil flere af partierne i Folketinget nu lave om på ved at indføre en særskilt kattelovgivning, som skal gøre det obligatorisk at mærke og registrere katte.
 
På den måde får ejerne et mere formelt ansvar for deres dyr, hvilket vil føre til færre efterladte katte, da kattene så kan spores tilbage til deres ejere. 
 
Forsømte og uønskede
Landets internater modtager dagligt adskillige forsømte og uønskede katte. Netop nu er dyreinternaterne faktisk belagt til bristepunktet.
 
Hvis vi gør det lovpligtigt at registrere og mærke kattene, vil flere katte blive neutraliseret. Sådan kan vi både nedbringe antallet af herreløse katte, der lever elendige liv, og killinger som må aflives i massevis. 
 
Katten er stadigvæk danskernes foretrukne kæledyr, men alligevel har hunden fortsat en særposition. Allerede i 1938 blev den første hundelov vedtaget, og her næsten 80 år senere har kattene stadig ingen lov til at beskytte dem. 
 
Det kan du være med til at ændre på! Støt op om en kattelov.


Skriv under: Der er brug for en kattelov!