Kattene har krav på en lov

5 november, 2019
Aldrig før har vi set så mange efterladte katte. Stakler som ofte bliver aflivet, allerede inden livet rigtigt er begyndt. Blot fordi en stor del af ejerne løber fra deres ansvar og bogstaveligt talt smider kattene ud. Men katte er ikke affald! Læs om det omfattende problem i vores nye rapport om herreløse katte her. 


Skriv under: Der er brug for en kattelov!

Selvom katten er det mest udbredte kæledyr i Danmark har denne lav status. Det er en udfordring, som flere partier i Folketinget ønsker at løse. 

Anima arbejder sammen med de største internater og DOSO for at få indført en særskilt kattelovgivning, som skal gøre det obligatorisk at mærke og registrere katte. Vi har bedt politikere tage stilling til de problemer, som internater og danskere oplever med vanrøgte katte i Danmark, og fortalt dem om omfanget. Du kan også læse om problemet i vores nye rapport om herreløse katte her.
 
Katte er blevet en del af en brug og smid væk-kultur. Det vil vi have ændret med ID-mærkning. Når katte er ID-mærket, har internater og dyrlæger mulighed for at finde deres ejere. Der vil altså være en registreret ejer, som har ansvar for katten.
 
Forsømte og uønskede
Landets internater modtager dagligt adskillige forsømte og uønskede katte. Netop nu er dyreinternaterne faktisk belagt til bristepunktet.
 
En hunkat kan blive drægtig tre gange om året med gennemsnitlig fem killinger. Fra kattene er 7 måneder gamle, vil de resten af deres liv få 2-3 kuld om året. Det betyder, at bestanden af hjemløse katte stiger eksplosivt i løbet af ganske få år, også selvom mange af dem går til grunde af kulde, sult, diarré og andre sygdomme. Hvis vi gør det lovpligtigt at registrere og mærke kattene, vil flere katte også blive neutraliseret samtidig med mærkningen. Sådan kan vi både nedbringe antallet af herreløse katte, der lever elendige liv, og killinger som må aflives i massevis. 
 
Katten er stadigvæk danskernes foretrukne kæledyr, men alligevel har hunden fortsat en særposition. Allerede i 1938 blev den første hundelov vedtaget, og her næsten 80 år senere har kattene stadig ingen lov til at beskytte dem. 
 
Det kan du være med til at ændre på! Støt op om en kattelov.


Skriv under: Der er brug for en kattelov!