18 millioner mink slipper nu for grum skæbne

24 juni, 2016
Antallet af opdrættede mink er faldende. Men der er stadigvæk ufatteligt mange mink, som lider en grusom og fuldstændigt unødvendig skæbne.
 

Skriv under: Forbyd minkavl i Danmark

Ønsker du også et forbud mod minkavl i Danmark? Skriv under i dag!

 
Siden 2015 er antallet af mink, der opdrættes på verdensplan, faldet fra cirka 72 millioner til 54. Det er en god nyhed, da millionvis af dyr nu slipper for et liv i lidelse, blot for at mennesker kan pynte sig med deres pels.
 
Også herjemme går udviklingen i den rigtige retning. I fjor opdrættede de danske minkavlere omkring 18,6 millioner mink. Det tal er nu cirka 17,1 millioner.
 
Voldsomme skader og kummerlige bure
Adskellige undersøgelser af danske pelsdyrfarme har afdækket en grusom dyremishandling. På farmene er der fundet dyr med voldsomme skader, som ingen tager sig af. Andre dyr bliver vanvittige af indespærrelsen og farer hvileløst fra side til side i deres bur.
 
 
Nogle dyr bukker under i de kummerlige bure og dør af elendighed eller sår fra de andre dyrs angreb. I flere tilfælde var dyrene kannibaliseret, og levende dyr i burene spiste langsomt kadaverne af andre døde mink. På et givent tidspunkt vil der altid findes titusinder af skadede dyr på danske minkfarme.