Ikoniske københavner-cafeer stopper med foie gras

3 March, 2014
Jetsetternes Café Sommersko og den trendige Café Dan Turèll har besluttet at servering af foie gras hører fortiden til.
 
Cafeernes ejer, Bahram Sari Beliverdi, har truffet beslutningen som en konsekvens af den forfærdelige behandling ænder og gæs må gennemgå i produktionen af den fede leverpaté.
 
"Jeg er meget stolt over at Københavns to ældste cafeer nu officielt kan kalde sig foie gras-fri. Vi kan simpelthen ikke stå inde for at servere mad, der stammer fra dyr der er blevet tvangsfodret på grusommeste vis. 
 
Vi støtter op om Animas vigtige oplysningsarbejde og derfor er det mit håb at denne beslutning giver foie gras-kampagnen vind i sejlene, så mange flere cafeer og restauranter følger trop", forklarer marketing manager Nadja Klenz Jørgensen. 
 
“Der er mange tiltag man kan gøre for at optimere bæredygtigheden, og fjernelse af foie gras på vores menukort, er for mig et naturligt skridt i den rigtige retning.”
 
Begge cafeer har serveret foie gras i en årrække og derfor er Anima særligt begejstret over den nye politik.
 
"Med Sommersko og Dan Turèlls opbakning mener jeg, at vi kan slå fast en gang for alle at foie gras ikke hører hjemme nogen steder i år 2014. Informationen om de lidelser fuglene må gennemgå er nu så tilgængelig at enhver må kunne se, at det ikke er et anstændigt produkt”, udtaler Animas kommunikationschef Thorbjørn Schiønning. 
 
”Cafeernes nye beslutning viser en enorm ansvarlighed og omtanke, og jeg er sikker på at vi inden året er omme vil se, at mange flere spisesteder går samme vej."
 
Beslutningen gælder også følgende spisesteder: XO Burgers and Steaks, Burger Corner, Frederiks, Café Emma, Café Stella og Café Sari.