Kampagnesejr: Kong Hans dropper foie gras

21 November, 2013

Efter at horrible optagelser fra franske foie gras-farme har rystet Danmark, har firmaet Løgismose, der står bag michelinrestauranten Kong Hans Kælder, taget konsekvensen ved helt at fjerne den omstridte franske delikatesse fra menukortet.

En video og en mængde billedmateriale, blev for få dage siden offentliggjort af den britiske avis The Mirror, i samarbejde med en britisk dyreværnsorganisation. Optagelserne stammer fra den franske producent Ernest Soulard, der bl.a. var leverandør for den britiske chefkok Gordon Ramsay og Kong Hans Kælder.

VIL DU VÆRE EN DEL AF DANMARKS MEST EFFEKTIVE ORGANISATION FOR DYR?
BLIV MEDLEM AF ANIMA LIGE NU - VI HAR BRUG FOR DIN STEMME!

Anima har igennem flere år forsøgt at få restauranten i tale om problemerne med foie gras, men først i går, efter at have opfordret vores medlemmer til at kontakte Kong Hans Kælder, kom der en officiel udmelding.

I forbindelse med afdækningen af de helt uantagelige produktionsforhold hos en navngiven fransk producent af foie gras, har Løgismose besluttet helt at stoppe med at sælge foie gras, såvel i vores butikker som på vores restauranter. Selv om vi kun ganske få gange har fået leverancer fra den pågældende producent, så giver det ikke rigtig mening at gradbøje etikken på dette område. Andre leverandører har mere ordnede forhold, men er det godt nok? Vi tror grundlæggende på at dyrevelfærd og smag hænger sammen. Og den holdning tager vi nu konsekvensen af, så vi fremadrettet altså slet ikke handler med foie gras.” lød svaret i går fra Løgismose.



Den nye politik, om ikke at forhandle eller servere foie gras, gælder nu for alle dele af
Løgismoses virksomhed:


- Restaurant Kong Hans Kælder
- Falsled Kro
- Løgismose Vinimport
- 3 luksus fødevarebutikker

Anima glæder sig over at Løgismose nu tager ansvar. “Selvom de forfærdelige opdrætsmetoder har været kendt længe, synes vi det er fantastisk at Løgismose med sin stærke profil vælger at skrotte det de fleste mennesker kalder ‘dyremishandling på dåse’”, udtaler kommunikationschef Thorbjørn Schiønning fra Anima.

Foie gras produktion har længe været forbudt i Danmark, men det er fortsat lovligt at sælge produkterne. Mange butikker og supermarkeder har dog for længst valgt ikke at sælge foie gras. Det gælder bl.a. COOP, Dansk Supermarked og Stormagasinet Salling.

Der er dog stadig enkelte butikker og kæder, der stædigt holder fast i at føre produktet. “Vi kommer nu til at fokusere vores kræfter på de butikker, der endnu ikke har droppet foie gras fra sortimentet. Foie gras hører kun hjemme ét sted, og det er i historiebøgerne”, slutter Thorbjørn Schiønning.