Mød tre voldstærke vegetarer

15 maj, 2012

En sejlivet myte, som vegetarer stadig løber ind i fra tid til anden, er ideen om at man på en plantebaseret kost ikke får protein nok. Man kan selvfølgelig påpege at nogle af de stærkeste dyr vi kender, såsom elefanten og gorillaen lever vegetarisk. Men mest relevant er det nok at se på om der blandt vores egen art, homo sapiens, findes stærke vegetarer.

Svaret er, at det gør der i høj grad. Lad os møde 3 af dem:


Professionel armlægger  Big Bald Mike løfter store vægte
Armlæggeren Mike, som går under navnet ”Big Bald Mike”, blev vegetar i 2009 og senere veganer. Det var hans kæreste der inspirerede ham til det. Det var bl.a. undercover videoer fra slagterier, der fik ham til at tage skridtet. Mike fortæller at den brutale måde man behandler dyrene på, kunne han ikke længere stå inde for. Når han rejser rundt og deltager i armlægningskonkurrencer i USA, oplever han tit at hans modstander bliver fuldstændig chokeret når det går op for dem at ’gorillamanden’ (Mike red.) på 226 kg udelukkende lever på en plantebaseret kost.

Lige nu træner Mike op til Mighty Mitts i 2013, en verdensklasse vægtløftningskonkurrence. En af udfordringerne går ud på at løfte en vægt på 136kg ud af en boks – med een hånd. Det er aldrig lykkedes nogen at klare det. Mike satser på at blive den første.


Hollywood stjerne  Michael Clarke Duncan, Oscarnomineret skuespiller
Michael Clarke Duncan er måske bedst kendt for sin Oscarnominerede rolle som dødsgangsfangen John Coffey i filmen ”Den Grønne Mil” med Tom Hanks i hovedrollen. For 3 år siden valgte han at blive vegetar. Duncan fortæller, at det vigtigste for ham er at vide, han ikke er med til at skade nogen dyr. Derudover beretter han, at han er meget stærkere nu, end da han spiste kød.
Du kan se videoen i toppen.

 

Tysklands stærkeste mand  Patrick Baboumian - Tysklands stærkeste mand
Tyskeren Patrik Barboumian  har længe været anset som en af de stærkeste og han indehaver af verdensrekorden i loglifting (træstamme løft ) siden 2009. I 2010 satte han ny tysk rekord i loglifting da han løftede en træstamme på 180 kg. Hans karrieres hidtidige højdepunkt nåede han, da han vandt konkurrencen Tyskland’s Stærkeste Mand 2011. Efter en af sine mange turningssejre skrev han på sin blog at, ”nu har jeg endelig bevist, at man bliver en bedre sportsmand af at være vegetar!”


Bestil et gratis vegetarisk starterkit her