Nemlig.com udfaser turbokylling

21 april, 2022

Nemlig.com har som seneste detailaktør valgt at udfase turbokyllinger. Det er en rigtig god nyhed, og der er god grund til at forvente flere fremskridt for kyllingevelfærden de kommende år.

Inden 2023 rinder ud, vil det være slut med at sælge ferske hurtigtvoksende kyllinger hos nemlig.com.  Og i 2024 og 2025 vil nemlig.com lave samme udfasning for henholdsvis frosne og forarbejdede produkter produkter med kylling.

“Vi har været i gang med denne udfasning i et godt stykke tid og allerede i slutningen af i år, forventer vi at over 50% af de ferske kyllinger vi sælger, stammer fra langsommere voksende kyllinger,” forklarer kategoridirektør Jack Enevoldsen fra nemlig.com og fortsætter: 

”I nemlig.com har vi allerede i dag Danmarks største sortiment af velfærds- og økologisk kød, som vi ønsker at udvikle og styrke endnu mere de kommende år. Derfor er vi også glade for endelig at sætte en dato for den fulde udfasning af de såkaldte turbokyllinger, og vi vil også gerne rykke endnu længere for kyllingernes velfærd.”

Nemlig.com er Danmarks største online supermarked og beslutningen kommer til at komme over 1 million kyllinger til gode år efter år. Dyreværnsforeningen Anima roser virksomhedens tiltag for dyrevelfærden.

“Det er dejligt at se at nemlig.com er med til at løfte dyrevelfærden fra bunden. Vi er snart ved at have hele detailsektoren med på at sige nej tak til turbokyllinger, og derfor kommer vi også til i stigende grad at sætte fokus på kyllingernes trange pladsforhold i vores videre arbejde,” udtaler Thorbjørn Schiønning, kommunikationschef i Anima.

Anima har siden 2017 arbejdet for at få virksomheder til at droppe turbokylling samt sikre bedre pladsforhold og andre forbedringer jvf. European Chicken Commitment, og vi forventer at se flere virksomheder løfte velfærdsniveauet for kyllinger i de kommende år.

Her er nemlig.com’s politik for kyllingevelfærd:

nemlig.com vil i samarbejde med vores leverandører sikre følgende fremskridt over de næste år:

1.    nemlig.com vil sikre en total udfasning af fersk hurtigt-voksende kyllinger inden udgangen af 2023. Derefter vil nemlig.com sælge minimum 1-hjertet kylling som standard.

        - Senest ved udgangen af 2025 vil mindst 25% af vores salg af kylling være
         mindst 2-hjertet.

2.    nemlig.com vil inden udgangen af 2024 udfase hurtigvoksende kyllinger på frost.

3.    nemlig.com vil inden udgangen af 2025 udfase brugen af kyllingekød fra   hurtigvoksende kyllinger i forarbejdede produkter.