Ny dyreværnssag viser akut behov for et dyrepoliti

28 september, 2015

Skriv under for et dyrepoliti
Der er brug for, at dyr bliver taget alvorligt, og derfor kræver Anima et dyrepoliti. Hjælp os ved at skrive under her:


Skriv under: Gør dyrepolitiet permanent og landsdækkende!

En gris med navlebrok på størrelse med en fodbold og en oversvømmet svinesti, hvor grisene går i et dybt lag møg og urin. Det er, hvad naboen til en svineproducent nær Roskilde har dokumenteret i en billedserie, der er blevet delt på de sociale medier, og som har resulteret i anmeldelser til flere af landets dyreværnsorganisationer.

TV2 besøgte efterfølgende den pågældende svineproducent, og her stod det klart, at anmeldelserne var begrundede. Spørgsmålet er, om der var blevet gjort noget ved sagen, hvis ikke medierne var gået ind i den.

Dyreværnssager prioriteres ikke højt nok
Det er et velkendt problem, at myndighederne ikke prioriterer dyreværnssager tilstrækkeligt højt. Det betyder, at der ofte ikke gøres noget - eller at der først gøres noget, når det er for sent - ved anmeldelser om dyremishandling.

Anima mener, at der er behov for et særligt dyrepoliti. Det har man allerede i Sverige og som forsøgsordning i Norge. “Denne sag er endnu et bevis på, at vi i Danmark har akut behov for et dyrepoliti, som har ressourcerne og kompetencerne til at håndtere denne slags sager”, udtaler Animas kommunikationschef Thorbjørn Schiønning.

Skriv under for et dyrepoliti


Skriv under: Gør dyrepolitiet permanent og landsdækkende!