Skal Paven prøve VeganerUdfordringen?

15 februar, 2019

Lige nu stiller kampagnen Million Dollar Vegan en million på højkant til velgørenhed… Hvis Paven siger ja til at spise vegansk i 40 dage.  
Skriv under her og bed Pave Frans om at prøve vegansk kost - så er du med til at gøre en forskel for milliarder af dyr i hele verden.

 

Industrielt landbrug er mere ødelæggende for klimaet end alle biler, fly, skibe og tog tilsammen. Det er en alvorlig kilde til skovrydning og forurening, og det er skyld i, at milliarder af dyr lider hvert eneste år. For bare at nævne nogle få ting. Det har kampagnen Million Dollar Vegan besluttet sig for at sætte en stopper for. 

Million Dollar Hvad?
Million Dollar Vegan er en global kampagne, som arbejder for at øge bevidstheden om nogle af verdens største udfordringer som klimaforandringer, skovrydning, udryddelse af arter og lidelse blandt dyr i industrien. Det gør de ved at engagere verdens ledere, institutioner og enkeltpersoner og inspirere til en positiv kostændring, som kommer kloden og dyrene til gode.

Invitation til Paven
I starten af februar blev der indrykket et åbent brev til Pave Frans i 15 aviser over hele verden. Her inviteres han til at leve vegansk i katolikkernes kommende faste.
Katolikkernes faste begynder den 6. marts og varer 40 dage. Traditionelt er perioden præget af mådeholdenhed, og mange afholder sig fra bestemte fødevarer, ofte kød.

Hvorfor lige Paven?
Kampagnen har ikke noget med religion at gøre, men rækker ud til alle verdensborgere og verdensledere - herunder Paven.

Pave Frans har før udtrykt bekymring om klimaforandringer og måden, vi bruger og behandler dyr på. Derfor er det håbet, at han vil siger ja til at spise vegansk under fasten.

Hvis Paven accepterer udfordringen kan det have enorme positive konsekvenser. Som overhoved for den katolske kirke har han mulighed for at inspirere milliarder af mennesker i hele verden til en grønnere livsstil, hvis de følger hans eksempel. 

Udover det, vil der også blive doneret 1 million dollars til velgørenhed i Pavens navn, hvis han siger ja.

Lad os stå sammen
Vær med til at skabe forandring. Jo flere, der skriver under, jo større er chancen for, at han hører os.
Læs mere om kampagnen og skriv under lige her.

Du kan også være med
Det er vores alle sammens ansvar at passe på vores klode og alle de væsner, der lever her. Prøv den danske VeganerUdfordringen i 22 dage og gør en forskel for miljøet, dyrene og dig selv. Det er gratis, og du får masser af spændende opskrifter og opbakning fra både rutinerede veganere og folk, der er helt nye i det. Læs mere og tilmeld dig her.