Los Angeles forbyder al pels

19 september, 2018

- Anima kræver, at København følger efter

Brad Pitt, Julia Roberts og andre Hollywoodstjerner vil i fremtiden ikke shoppe pels i byens butikker, når de leder efter et nyt look til den røde løber. Los Angeles byråd har nemlig netop enstemmigt vedtaget et forbud mod handel med pels, der vil træde i kraft fra 2020.

Beslutningen følger lignende forbud i San Francisco, West Hollywood og Berkeley. Her er det ikke tilladt at sælge tøj med pels, og det gælder både for butikker og nethandel. Samtidig har topdesignere som Versace, Armani, Burberry og Gucci smidt pelsen på porten.

"Det er en ren ‘Hollywood ending’ for dyrene, at en by som Los Angeles siger klart nej til pels og lader dyrene leve," udtaler Thorbjørn Schiønning, der leder Animas pelskampagner og fortsætter:

"Beslutningen viser, at byer der ønsker at være fremme på den internationale dagsorden også skal konkurrere på dyrevelfærd. Flere og flere forbrugere har fået øjnene op for hvor meget mink og ræve i pelsindustrien lider, og dermed får Los Angeles en stærkere brandingværdi når den forbyder pels. Derfor har vi også et klart budskab til Danmarks hovedstad, om at det er tid til at komme op i gear."


Skriv under: Ingen skattepenge til modeugen

Anima til København: Drop nu pelsen.

Anima har gennem flere år arbejdet for at få Københavns Kommune til at tage hensyn til dyrevelfærd, og særligt at stoppe økonomisk støtte til pelsshows.

Gennem Københavns modeuge giver hovedstaden nemlig både store beløb og udlåner lokaler til modeshows, der ofte har promoveret pels. Nogle mærker har endda været presset til at bruge pels for at få adgang til støtten.

Anima skriver derfor i dag til Kulturborgmester Niko Grünfeld og opfordrer ham til at sløjfe støtten.

"Københavnere ønsker ikke, at deres skattepenge skal gå til at holde dyr i bur. Det er på tide, at vores hovedstad får en klar politik på området. Det må være det mindste, vi kan gøre herhjemme her og nu," forklarer Schiønning og henviser til, at Londons modeuge netop har erklæret sig pelsfri

En Yougov-undersøgelse fra 2018 viste, at 58% af københavnerne mener, at det er uetisk at opdrætte dyr for deres pels.